Над 250 ученици в лекоатлетически турнир

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 20/04/2016 17:40
Над 250 ученици в лекоатлетически турнир

15 училища или около 250 деца във възрастова група III-IV клас се включиха в първото по рода си ученическо състезание по лека атлетика.

 

Надпреварата бе част от новосъздадената „Ученическа Купа Варна“, целяща да стимулира двигателната активност сред децата и е част от изпълнението на стратегията на Община Варна и Министерството на младежта и спорта за развитие и популяризиране на детско–юношеския и масов спорт.

 

Турнирът се проведе в спортен комплекс „Локомотив“ и стартира в 10:00 часа, а дисциплините бяха 50 м гладко бягане, 200 м гладко бягане, дълъг скок от място, хвърляне на малка плътна топка – (I-II клас момичета и момичета), хвърляне на малка плътна топка (III-IV клас момичета), хвърляне на плътна топка 2 кг (III-IV клас момчета) и щафета (слалом).

 

По правилата на състезанието училищните отбори бяха от по 8 момчета и 8 момичета. Всеки ученик имаше право да участва в две дисциплини, плюс щафета. Училищата пък можеха да пускат по двама състезатели в една дисциплина.

За отборите класирали се на първите три места, бяха предвидени предметни награди, осигурени от Община Варна и най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене Живей Активно! на Нестле България.

 

При момчетата шампиони в турнира станаха възпитаниците на Първо ОУ, които събраха 73,5 точки. Втори и трети се наредиха учениците от ОУ „Захари Стоянов“ с 58,5 т. и VII СОУ „Найден Геров“ с 52 т. Победителки при момичетата с 85,5 точки пък стана ОУ „Г. С. Раковски“, следвани от ОУ „Захари Стоянов“ с 59,5 т. и ОУ „Черноризец Храбър“ с 46.5 т.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата