Българка и турчин със злато в модерния петобой

Модерен петобой
Добави в Svejo
    Viasport 16/05/2016 16:59
Българка и турчин със злато в модерния петобой

Българката Пресияна Дишева и турчинът Арда Селчук спечелиха златните медали в IV издание на международния турнир по модерен петобой за юноши и девойки до 18 г. „Христо Чочев”. Надпреварата се проведе в Пазарджик и бе и кръг от държавното първенство в тази възраст. Паралелно с това състезание ще се състоя и Държавното първенство по петобой за момичета и момчета до 14 години.

 

В международния турнир участваха състезатели от три държави – България, Молдова и Турция. В оспорвано състезание при момичетата Пресияна спечели само една от отделните дисциплини, но събра сбор от 979 т., което се оказа достатъчно за титлата й при девойките. На второ и трето място се наредиха сънародничката й Василена Тимофеева и представителката на Турция Сесим Алпуган.

 

При юношите пък спечели Селчук, който триумфира в две от дисциплините в петобоя и това се оказа достатъчно за титлата в крайното класиране. Той събра общ сбор от 110 точки. С 32 т. по-малко на втората позиция с 1068 т. остана българинът Светозар Искров, който започна отлично с първо място във фехтовката, но след това остана 7-ми в плуването, което го отдалечи от лидерската позиция. Трети се нареди Йордан Гюров с 1056 т.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари