НТБГ e №1 на волейбол на „Възраждане спорт фест“

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 22/06/2016 15:25
НТБГ e №1 на волейбол на „Възраждане спорт фест“

Волейболистките от Националната търговско банкова гимназия (НТБГ) станаха първите в историята шампиони на новоучредения „Възраждане спорт фест“.

 

Спортният празник се организира от Столична община и фондация „София - Европейска столица на спорта“, за да определи супершампионите сред най-добрите отбори и състезатели в градските ученическите първенства по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса.


Турнирите за юноши и девойки 8-10 клас събраха над 280 деца от 26 училища на открития преди година комплекс „Спортна София 2000“ в парк "Възраждане" на Зона Б5.


На церемонията по откриването присъстваха зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, Анатоли Илиев, организациенен секретар на София 2018 - Европейска столица на спорта, Николай Николов – член на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична Община, Мила Андреева – изп. директор на София 2018, Марияна Стоилова - старши експерт по физическо възпитание и спорт към София град и др.


Първото издание на феста бе открито от Анатоли Илиев, който пожела успех на участниците и говори за шансовете, които предоставя инициатива София - Европейска столица на спорта на всеки жител и гост на града. С емоционални думи към присъстващите се обърна зам.-министър Марков, който си спомни за своите години като преподавател в НТБГ.


Първите шампиони бяха наградени от Николай Николов, който връчи медалите и купите на най-добрите три отбора при младите волейболистки. Златото е за Национална търговско банкова гимназия, среброто за Първа английска езикова гимназия, а бронзът - за 138 СОУ. За най-полезен играч бе обявена Антонина Митова от НТБГ.


„Възраждане спорт фест“ завършва утре, четвъртък, официалното закриване е в 12:30 ч., когато ще бъдат връчени наградите на призьорите и ще бъдат обявени всички супершампиони на столичните училища.

 

Източник и снимка: организаторите

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари