Трима наши петобойци на световното в Кайро

Модерен петобой
Добави в Svejo
    Viasport 30/08/2016 16:25
Трима наши петобойци на световното в Кайро

Трима състезатели по модерен петобой ще предстравят България на световното първенство по модерен петобой за младежи и девойки до 18 години в Кайро от 12 до 18 септември.


Пресияна Дишева, Денис Колев и Тодор Михалев започват лагер преди шампионата, който ще бъде на комплекс "Диана" в София и ще продължи до началото на първенството.


Българите са фаворити за челно класиране, имайки предвид добрите им резултати през тази година от международни турнири.

 

"Тримата са бъдещето на модерния петобой в България. Изключително мотивирани и дисциплинирани са по време на всички лагери, а на състезанията са концентрирани и дават всичко от себе си за успеха – заяви президентът на БФ по модерен петобой Андрей Кузманов. - И Дишева, както и Денис и Тодор, направиха много силно представяне в последните месеци на шампионатите в техните възрасти и често стигаха до медалите.

 

Сега с нетърпение очаквам да видя тяхното представяне в Египет, защото натрупаха и опит на европейското първенство за мъже и жени, което беше през юни в София".

 

Тогава 18-годишната Пресияна, която бе най-малката участничка при жените, завърши 30-а в генералното класиране, а Денис Колев бе 35-и при мъжете.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари