Над 600 таекуондисти на „България оупън”

Таекуондо - ITF
Добави в Svejo
    Viasport 18/11/2016 18:15
Над 600 таекуондисти на „България оупън”

Над 600 състезатели в различните възрастови групи – мъже, жени, юноши, девойки и деца ще премерят сили на започващия утре (събота) турнир по таекуон-до ITF в Пловдив.

 

Надпреварата е част от Европейската купа и у нас вече пристигнаха представители от рекордните над 10 държави.

 

Сред тях са шампиони от Австрия, Англия, Уелс, Хърватия, Италия , Босна и Херцеговина, Сърбия, Словения, Гърция, Македония и България. Турнирът ще се проведе в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Това е 15-ото издание на Bulgarian Open, като за пръв път в него ще се състезават толкова много бойци.

 

„ Готови сме с организацията. Благодарности към Община Пловдив за съдействието и подкрепата. Трябва да се представим на високо ниво и съм сигурен, че ще оставим отлични впечатления като домакини. Националите ни са подготвени добре и дано да спечелим най-много медали от всички държави.

 

За първи път имаме толкова много състезатели и конкуренцията е изключителна. Дано и повече хора да дойдат в залата, за да гледат и да покрепят нашите по време на двата дни”, сподели президентът на БФ по таекуон-до ITF Марио Богданов.

 

Входът за зрители е безплатен.

 

Тази вечер е техническата конференция, а в събота от 9:00 ч. сутринта започват спарингите. Официалното откриване е от 18:30 часа, като се очаква заместник- министъра на спорта Асен Марков да приветства участниците. В неделя през целия ден ще бъдат финалите в различните категории, а след тях и церемония по награждаването на медалистите. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари