Боксьор взе чек за 5000 лв. в "Нощта на шампионите"

Бокс
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 20/01/2017 21:24
Боксьор взе чек за 5000 лв. в "Нощта на шампионите"

Европейският вицешампион за ученици в бокса Николай Зафиров получи неочаквана награда от Министерството на спорта и Българския спортен тотализатор.

 

Състезателят в категория до 62 кг бе отличен за Най-добър млад спортист до 14 г. по време на церемонията „Нощта на шампионите” в „Рейнбоу плаза” тази вечер, на която бяха раздадени парични премии за над 200 000 лв.

 

Зафиров бе награден с чек за 5000 лв., колкото получи и треньорът му Борислав Георгиев. Призовете пък им връчи главният селекционер на националните отбори по бокс Михаил Таков.

 

Категорията за млад спортист е нова за церемониите на тотализатора и ММС, както и тази за Най-добър спортист до 23 г. Двете са част от стремежа на двете спортни организации да обръщат повече внимание и да оказват подкрепа и на по-младите спортисти у нас, които след време трябва да заменят настоящите ни звезди.

 

„Това е едно много голямо признание за нас, заяви от името на двамата наставникът Борислав Георгиев по време на награждаването. – Летвата вече е вдигната много високо и нямаме право да я сваляме. Оттук нататък пътят ни е само напред и нагоре”.

 

Самият Николай пък призна пред Viasport.bg, че е бил много изненадан, когато са го информирали, че ще получи парична премия за успехите си през 2016 г.

 

„Не очаквах такова нещо. Много благодаря за наградата. Не смятам да харча парите сега. Ще си ги спестя за в бъдеще”, разкри младият боксьор.

 

За Спортист №1 до 23 г. пък бе избрана Елица Янкова, която през 2013 г. стана номер 3 в анкетата на Viasport.bg за Най-добър млад спортист. Тя не присъства на церемонията, тъй като в момента се бори в лигата на Индия, но наградата й от 10 000 лв. взе нейният треньор Петър Касабов. Той и доскорошният селекционер на жените в борбата Серафим Бързаков пък бяха отличени с чекове за по 2500 лв.

 

Всички наградени на церемонията "Нощ на звездите" се събраха накрая за обща снимка.

 

На церемонията бяха наградени още Спортист №1 на България за 2016 г. Мирела Демирева - 50 000 лв., както и наставникът й Маринус ван Лювен (Холандия) - 10 000 лв. С премия от 50 000 лв. пък си тръгнаха гимнастичките от ансамбъла за Най-добър отбор на 2016 г., треньорката им Ина Ананиева получи същата сума за работата си с момичетата.

 

Ружди Ружди бе награден за най-добър спортист с увреждания с 10 000 лв., а наставникът му Радостин Тодоров – с 5000 лв.   

 

За настроението в залата по време на церемонията се грижеха Лео, Играта и Део, като последният бе и водещ на събитието, заедно със Златното момиче от ансамбъла Християна Тодорова.

 

Заслужили наши спортисти, журналисти и спонсори, които празнуваха кръгла годишнина през 2016 г., пък получиха най-високото отличие на ММС - почетния знак „Венец на победителя“. Сред отличените бяха Красимир Балъков, Йорданка Благоева, Любослав Пенев, журналистът Томислав Русев и др.

 

Снимки: LAP.bg

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари