Безплатен вход за европейското по карате

Карате
Добави в Svejo
    Viasport 04/02/2017 17:55
Безплатен вход за европейското по карате

Безплатен вход за всички зрители предлага българската федерация по карате за 44-ото европейско първенство за кадети, юноши, девойки и младежи до 21 години. Надпреварата ще се проведе от 17 до 19 февруари в зала "Арена Армеец".

 

До момента заявки за състезанието са подали 1148 бойци от 50 държави. Крайният срок обаче е до понеделник, като се очаква броят на участниците да нарастне на над 1200.

 

На шампионата само при кадетите (момчета и момичета) и юношите и девойките ще дъдат раздадени 23 комплекта медали. В турнира при най-големите - до 21 г., пък ще бъдат определени призьорите в 14 дисциплини и категории.

 

В надпреварата в София пък ще участват 28 млади български каратеки, от които 9 ще са представителите ни при най-малките, 10 - при юношите и девойките и 9 - при най-големите.

 

Сред тях е бронзовата медалистка от еврошампионата през 2015 г. при кадетите Ивет Горанова, която вече се състезава при девойките, медалистите от Балканиада и юношески купи Виктория Русева и Васил Ривов.

 

Тимът ни се надява на сериозна подкрепа от страна на публиката на трибуните в зала „Арена Армеец”.

 

В известен смисъл шампионатът за подрастващи у нас ще е исторически. Това ще бъде първото европейско първенство под знака на олимпийските кръгове, след като през август 2016 г., по време на 129-та сесия на МОК в Рио де Жанейро, бе решено този спорт вече да е част от олимпийската програма.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари