Бадминтонисти и лекоатлети в битка за стипендии

Бадминтон, Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 15/02/2017 15:25
Бадминтонисти и лекоатлети в битка за стипендии

Бадминтонисти и лекоатлети са новите лица, които подадоха своите проекти по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“. Те са от Хасково, Първомай,  Асеновград, Добрич и Смолян.

 

Исканите средства са за възстановяване, лагери и участия в турнири.

 

Наред с тях все повече плувци и кануисти се включиха в общонационалния конкурс за финансиране на състезатели в индивидуални дисциплини до 25 годишна възраст. Броят на кандидатурите, регистрирани при партньорите на програмата от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), достигна двуцифрено число.

 

Медиен партньор на инициативата пък са сайтовете Viasport.bg и BGathletic.com.

 

Две седмици преди крайния срок „Еврофутбол“ и ФРГИ очакват проектите на спортистите. Документите трябва да се изпратят на електронен адрес konkurs@wcif-bg.org до полунощ на 28.02.2017 г.

 

В конкурса по „Спортни таланти“ могат да участват всички спортисти, които са в една от трите възрастови категории - до 16 години (като кандидатите трябва да не навършват 16 г. преди 1 януари 2018 г.), от 16 до 20 години (като кандидатите трябва да са навършили 16 г. до 31декември 2017 г., включително и да не навършват 21 г. преди 1 януари 2018 г.) и от 21 до 25 години (като кандидатите трябва да са навършили 21г. до 31 декември 2017 г., включително и да не навършват 26 г. преди 1 януари 2018 г.).

 

Списъкът с допустимите спортове наброява над 72 вида. Условията за кандидатстване включват попълването на формуляр и бюджет, предоставяне на две препоръки и снимка от кандидатите. Важно условие е исканата от „Еврофутбол“ сума да не е по-голяма от 5 000 лева, като се изисква и 20% съфинансиране, както и обосновка на бюджета.

 

За улеснение на кандидатите „Еврофутбол“ реализира нов сайт talanti.eurofootball.bg, където в раздел Кандидатстване е налична цялата информация за конкурса.

 

Документите могат да се намерят и на уеб страницата на ФРГИ www.wcif-bg.org/contests.php?page=contests&&id=104&v=6


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари