Младите таланти на България ще имат свой клуб

Общество
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 24/02/2017 17:02
Младите таланти на България ще имат свой клуб

Клуб на младите таланти в България ще учредят един от най-известните ни циркови артисти - Енчо Керязов, и негови приятели. Новината разкри актьорът Христо Мутафчиев, който е член на управителния съвет на фондацията на световноизвестния акробат, която носи неговото име.

 

През последните 6 годоини организацията събира кандидатури на талантливи деца в 3 сфери - изкуство, образование и спорт, след което награждава най-добрите 3-ма във всяка от тях. Това пък се случва на грандиозни церемонии, които да накарат малчуганите да се почувстват като истински звезди. Не случайно името на тържеството е „Нощ на звездите”.

  

Идеята на новата инициатива на Енчо Керязов и сие - "Клуб на младите таланти в България", пък е всички наградени до момента талантливи деца, които продължават да се развиват в своите сфери, да членуват в него. Техни ментори и помощници ще са едни от най-талантливите българи в културата, образованието и спорта, а един от тях ще е самият Мутафчиев.

 

Тези успели хора ще се опитат да отворят вратите на институциите пред младите си наследници, а освен това ще ги подкрепят и финансово, за да продължат да следват пътя си.

 

Мотористи ще прелитат над оркестър от 60 човека по време на шоуто в "Арена Армеец".

 

„Децата в клуба ще работят заедно, ще си помагат, а техни ментори ще бъдат личности, които имат чест, морал и достойнство, за да са пример за малките талантизаяви за Viasport.bg Христо Мутафчиев. - В момента вратите на институциите са затворени за тези деца и ние ще им помагаме основно в това те да станат достъпни за тях. Ще им посочиме и пътеката, по която да тръгнат, за да я развият и тя да стане алея.”

  

Шестото издание на церемонията „Нощ на звездите” ще се състои в събота, 25 февруари от 19:00 часа в зала „Арена Армеец” в София. Билети за събитието все още има, като преди седмица бяха отворени и допълнителни сектори. 

Цената на пропуските е между 6 и 60 лв., а Керязов се надява съоръжението да се напълни, за да бъдат уважени малките „шампиони”, които всъщност са главните виновници за събитието.

 

Вчера журналистите бяха допуснати да видят част от репетициите за шоуто, от които стана ясно, че то ще е уникално и съвсем различно от това, което хората видяха миналата година. Единственият номер, който ще бъде повторен е този на Енчо Керязов.

 

В грандиозния спектакъл участие ще вземат над 150 човека, сред които световноизвестни циркови артисти, получавали престижни международни награди. Сред тях са клоунът Хуш Ма Хуш, носител на „Сребърен клоун“ от фестивала за цирково изкуство в Монте Карло, танцуващата с платна във въздуха Анастасия Макеева - бронзoв клоун от Монте Карло, както и германското чудо на машинното инженерство – гигантската кукла Дунду, създадена от Тобиас Хаусеман и Стефан Чарициус и др. На сцената ще излезе и легендата ни в гимнастиката Йордан Йовчев.


Малката дъщеричка на цирковия артист Доминик Ули ще изпълява номера във въздуха, където ще бъде вдигната от гигантски балони.

 

Ще има спиращи дъха каскади с мотори и дори малко момиченце, което ще бъде вдигнато във въздуха от гигантски балони и там ще покаже своите умения. Още много изненади очакват публиката в зала „Арена Армеец” утре, а кулминацията ще е награждаването на малките таланти в културата, образованието и спорта. Миналата година победител в спорта стана боксьорът Даниел Асенов.

 

Сега номинираните деца в спорта са световният шампион по самбо за юноши за 2016 г. Божидар Темелков, европейският шампион по шах Момчил Петков и европейският шампион по бокс за юноши Иван Гришев. 

 

Преди няколко часа пък част от екипа бе на посещение на детското отделение на Александровска болница, където артистите изнесоха миниспектакъл и разнообразиха деня на малките пациенти, предизвиквайки техните усмивки.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари