Безплатни кънки, езда, волейбол и футбол този уикенд

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 16/03/2017 12:35
 Безплатни кънки, езда, волейбол и футбол този уикенд

На 18 и 19 март ще се проведе масов спортен празник под надслов „Спортна пролет“ с участието на повече от 1000 ученици от столичните училища.

 

Инициативата е под патронажа на Министерството на младежта и спорта, а министър проф. Даниела Дашева ще открие празника и ще приветства участниците в него на 18 март (събота) от 10:30 часа в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ в София.

 

За първи път обекти на „Национална спортна база“ ЕАД и „Академика 2011“ ЕАД ще бъдат отворени за свободен достъп на ученици за футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, пързаляне с кънки и конен спорт. Освен че ще могат да спортуват в най-добрите спортни съоръжения у нас, учениците ще получат шанс да се докоснат и до някои от именитите български спортисти. Повечето безплатни активности с участието на знаменитостите ще са в събота, 18 март.

 

В малката зала на „Арена Армеец“ ще се проведе баскетболна надпревара. Началото ще бъде дадено в 10:40 часа от легендата Георги Глушков - единственият българин, играл в НБА.

 

Зимният дворец на спорта пък ще осигури свободен достъп до пързалката и кънки от 9:00 до 14:00 ч. на 18 март (събота). Любителите на пързалянето ще имат шанса да излязат на леда заедно с носителката на три олимпийски медала в шорттрека Евгения Раданова.

 

Столичният колодрум „Сердика“ в Борисовата градина от 10,00 ч ще предостави футболното си игрище на най-малките футболисти от първи до четвърти клас – възпитаниците на ДФК Лъвчетата. Всички желаещи деца ще могат да се докоснат до магията на играта и до най-добрия футболист на България за 1993 г. Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева. Той ще зарадва младите таланти със съвети, автографи и снимки.

 

Децата ще могат безплатно да проверят дали ездата е техния спорт на конна база "Хан Аспарух". 

 

Националният стадион „Васил Левски“ ще отвори съблекалните, трибуните и лекоатлетическата писта за посетители. Баскетболната зала ще бъде предоставена за баскетболни срещи. Музеят на спорта ще работи при свободен вход за всички желаещи да го посетят и да чуят беседа за ценните експонати, върховите постижения и историята на българския спорт.

 

От 9:00 до 10:00 часа конната база „Хан Аспарух“ ще очаква любителите на ездата, които ще бъдат напътствани от треньора Ивайло Цанев от клуб по конен спорт Еклипс.

 

Само Националната спортна академия „Васил Левски“, която е партньор на Министерството на младежта и спорта в празника „Спортна пролет“, ще отвори залите за хандбал, волейбол, баскетбол и игрищата за футбол за всички желаещи малчугани на 18 и 19 март. Националният треньор Петър Хубчев и помощникът му Георги Донков пък ще дадат началния сигнал на турнира по футбол в 12:00 ч. събота.

 

Бургас, Враца, Пловдив, Плевен, Смолян, Силистра, Сливен и други областни центрове също ще станат част от инициативата „Спортна пролет“. Там ще се провеждат състезания от Ученическите игри за общообразователните училища. Навсякъде учениците ще могат да наблюдават и да участват в заниманията и състезанията по отделните спортове.

 

Целта на празника „Спортна пролет“ е да обхване максимален брой ученици и да ги привлече към физическа активност. Игрите се финансират от Министерството на младежта и спорта и дават възможност на най-подготвените отбори да участват на Световните ученически игри. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари