Ученическите игри по футбол - в "Гнездо на орли"

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 21/03/2017 15:45
Ученическите игри по футбол - в "Гнездо на орли"

Областните състезания по футбол от Ученическите игри 2017 и в трите възрастови групи ще се играят на терените в базата на Лудогорец „Гнездо на орли”.

 

Жестът е голям, защото общо 18 училищни отбора, общински първенци (по 6 във всяка възрастова група) от цялата област, три дни ще играят на терени от най-високо качество от сряда, 22 март, до петък (24-ти) включително.

 

Така се поставя успешно начало на сътрудничество в областта на ученическия спорт между Лудогорец и регионалното управление по образование в Разград.

 

Договорката е постигната между изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев и старши експерта по физическо възпитание и спорт Николай Миланов, който е и член на УС на БАСУ (Българска асоциация спорт за учащи), която в последните 10 години провежда ученическия спортен календар в страната.

 

Добре би било идеята от Разград да бъде приета и от други клубове в страната, които да отворят безвъзмездно базите си за ученическия спорт, с което да докажат своята съпричастност към подрастващите.

 

Източник: БАСУ

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари