Деца от Самоков победиха в „Научи се да караш ски”

Ски алпийски дисциплини
Добави в Svejo
    Viasport 23/03/2017 17:55
Деца от Самоков победиха в „Научи се да караш ски”

Двама ученици от Самоков са победителите във финалното състезание на програмата „Научи се да караш ски“ на писта „Иглика“ в курорта Боровец.

 

Инициативата се провежда от Българска федерация по ски за девета поредна година със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Регионалния инспекторат по образованието, Мтел и ски центровете Боровец, Витоша, Пампорово, Парк Родопи, Банско, Беклемето и Осогово.

 

Тази година в програмата се включиха над 2535 деца на възраст от 6 до 12 години.

 

В състезанието на Боровец се включиха 36 ученици от Самоков и региона, а най-бързи бяха Ивайло Димитров от училище "Митрополит Авксентий Велешки" при момчетата и Неда Ангелова от училище „Кирил и Методий“ в Самоков.

 

Сред официалните гости на състезанието бяха зам.-министърът на спорта Мая Тодорова, вицепрезидентът на Българска федерация по ски Георги Бобев, ски легендата Петър Попангелов и изпълнителните директори на „Бороспорт“ Георги Кочов и Василия Константинова.

 

„Най-големият плюс на програмата „Научи се да караш ски“ е, че много деца успяха да се научат да карат доста добре, придобиха умения за този кратък период от време и се надявам те да бъдат важни за тях и занапред,  каза зам.-министър Тодорова.

 

В присъствието на най-успешния ни състезател Петър Попангелов пожелавам на всички момчета и момичета много победи, да продължат да обичат ските и да ни зарадват с постижения като неговите.

 

Този сезон е девети пореден за програмата, а от началото й са се научили да карат ски 25 000 деца, в това число и деца в неравностойно положение. Министерството на младежта и спорта е осигурило приблизително 4,3 млн. лева и ще продължи да подкрепя „Научи се да караш ски“, защото това е един от приоритетите му.“

 

Най-добрите на писта „Иглика“ бяха наградени с четиридневна ски ваканция в Банско от 29 март до 2 април. Освен голямата награда класиралите от 1-во до 6-то място получиха двудневни уикенд лифт карти за курорта Боровец, както и специални награди от Мтел.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари