Над 1500 награди раздадоха на "Фамилатлон" (СНИМКИ)

Общество
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 14/05/2017 15:05
Над 1500 награди раздадоха на "Фамилатлон" (СНИМКИ)

С много смях, игри и забавления премина 9-ото издание на организирания от Асоциация „Родители“ празник на семейството, спорта и забавленията - "Фамилатлон". Събитието се проведе на Голямата поляна в Южния парк в София.

 

Началото бе дадено в 10:30 часа, а 30 мин. по-късно започнаха и първите състезания. На старт застанаха най-малките участници в забавата – велосипедистите между 2 и 4 годинки.

 

Веднага след тях с колелетата си парка обиколиха и по-големите – 5-6 г. За всички дечица организаторите бяха осигурили златни медали, за да ги стимулират редовно да се занимават със спорт.

 

В празника в Южния парк се включиха над 40 спортни клуба, различни организации и фирми, които представяха здравословния начин на живот под различна форма. Малчуганите можеха да се пробват в повече от 10 вида спорт, сред които хокей на трева, таекуондо, каяк, бразилско джу джицу, софтбол, бейзбол, лакрос, айкидо, шахмат и др.

 

Децата получаваха специални книжки, с които обикаляха шатрите с отделните дисциплини и се включваха в инициативите, за което получаваха по една точка. За всеки 10 т. пък мъниците биваха възнаградени с някакъв предмет.

 

Шатрата на каяка беше една от най-атрактивните за малките.

 

Техните родители пък имаха възможността да получат ценни съвети по отглеждането на наследниците си и тяхното здравословно хранене от организаторите от Асоциация „Родители“, както и от сп. „Здраво дете”, витамини „Леатон”, център за приобщаващо образование, „Успешно начало” ЕООД – коучинг за деца и родители и др.

 

Спортните надпревари продължиха през целия ден, като едни от най-забавните бяха скачане с чували и дърпане на въже, където заедно с малчуганите се включиха и техните майки, бащи, братя, сестри или други роднини. Целтапък е децата не само да видят познати или непознати спортове, но и да ги пробват, за да разберат кой от тях ги привлича най-много и да се запишат да го практикуват.

 

Новото тази година пък беше играта „Малката Европа”, която да събуди любознателността на малчуганите и те да научат повече за европейските столица. Десетки състезатели застанаха на страт с „Паспорт на пътешественика” в ръце. Те трябваше да обиколят в парка, където се намираха 28 доброволци, чакащи всеки участник, за да му бият печат на съответната столица и да му разкажат интересни подробности за нея.

 

Децата получиха и първите си уроци по хокей и таекуондо.

 

Победителите в тази, а и в останалите надпревари през деня, пък получиха над 1500 награди, сред които книги, семейни настолни игри и надуваеми топки.

 

Организаторите пък разкриха, че са щастливи, тъй като са успели да представят много голям избор на над 4500-те човека, докоснали се до тяхната инициатива тази година. Те се надяват и много деца да са намерили своя спорт и да започнат тренировки.

 

Фотогалерия от събитието, ВИЖТЕ ТУК.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари