Гимнастички от 11 държави на "Приз Мария Петрова"

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 06/06/2017 15:37
Гимнастички от 11 държави на "Приз Мария Петрова"

Пловдив ще бъде домакин на IV международен турнир по художествена гимнастика "Тракия къп" и „Приз Мария Петрова”. Надпреварата ще се състои от 9 до 11 юни в спортната зала на ПУ "Паисий Хилендарски".

 

Тази година участие в турнира ще вземат 13 клуба от 10 държави: Испания (2 клуба), Англия (2 клуба), Израел (2 клуба), Финландия, Молдова, Индия, Гърция, Русия, Сърбия, Босна и Херциговина, както и 23 клуба от България.

 

Турнирът ще е с най-многобройно международно участие от всички международни турнири за годината, проведени в България. У нас се очакват над 420 гимнастички.

 

Състезанието е за всички възрасти и ще се проведе в дисциплините ансамбъл и индивидуално. Момичетата са разделени в 5 категории - мини деца (родени през 2009 г. и по малки), деца до 10 г., девойки младша възраст (11-12 години), девойки старша възраст (13-15 г.) и жени (над 15 години).

 

За поредна година главен съдия ще бъде трикратната световна шампионка и вицепрезидент на европейската федерация по гимнастика Мария Петрова, която е главната „виновница” за надпреварата. Петрова лично ще връчи приза, който носи нейното име във възрастите девойки старша и жени.

 

На откриването ще присъстват председателят на федерацията ни Илиана Раева, Деспа Кателиева - спортен директор на националните отбори, Росина Атанасова - генерален мениджър на БФХГ, Ели Докузанова - главен секретар на БФХГ, Георги Титюков - зам.-кмет на Пловдив и др.

 

Домакините от клуб Тракия (Пловдив) пък ще бъдат представени от 91 състезателки в различните категории и възрасти. Турнирът ще се проведе с любезното съдействие и финансова подкрепа на Община Пловдив и БФХГ.

 

По програма в петък е надпреварата при ансамблите, която ще стартира в 12:00 часа. В събота на килима ще излязат децата и девойките старша възраст, а в неделя – девойките младша възраст и жените. И двете състезания са с начален час 9:00 часа.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари