Децата на БУБА изнесоха урок на своите родители

Общество
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 31/12/2009 11:43
Децата на БУБА изнесоха урок на своите родители
С баскетболен празник приключи 2009 година за БУБА баскет, информира клубния сайт Bubabasket.com. На 27 декември следобяд в залата на стадион „Васил Левски” всички баскетболисти от школата на клуба плюс техните родители, треньорите и ръководителите създадоха много настроение, с което изпратиха календарната година. Изиграха се три срещи, а между тях се проведоха няколко забавни конкурса, в които участие взеха абсолютно всички деца.  

След откриването първи на терена излязоха най-малките възпитаници на школата на БУБА баскетбол – момчетата до 10 години. Те бяха разделени на два състава, а в ролята на техни треньори влязоха батковците от кадетския състав – Евгени Хажирусев и Камен Атанасов. На полувремето се проведе конкурс за всички тях от три различни позиции.

Във втората среща на терена един срещу друг излязоха два смесени отбора – в единия попаднаха момчетата до 14, а в другия - кадетите, а най-многобройния тим – този до 12 години, бе разделен поравно в двата екипа. На почивката, както при най-малките, всички се пробваха в конкурса за точна стрелба, но и трите възрасти този път бяха изтеглени зад и без това любимата им дъга за трите точки.

 

Кулминацията на баскетболния купон бе традиционния мач между родители и деца. Това е третата предновогодишна среща между малките таланти и техните мами и татковци, като със задоволство може да се отбележи, че с всяка изминала година интересът нараства. Броят на участниците и в двата лагера бе доста голям. Темпото от страна на възпитаниците на БУБА се оказа доста сериозно за техните родители. Въпреки това, те не се предадоха и до края на двубоя останаха равностойни и се опитваха да бъдат достоен опонент на далеч по-дългата скамейка на децата.

Резултати и статистика и в трите мача не се отчитаха, победители бяха всички в този наистина хубав баскетболен празник в края на 2009 година. Родителите може би загубиха с малка разлика, но за сметка на това техен представител стана победител в последния конкурс за вечерта – стрелба от центъра до първи вкаран кош. На единия се пробваха подрастващите, а на другия - техните родители. Много набързо, още в четвъртия си опит родителите отбелязоха и така взеха тази утешителна награда в последното състезание.

Вечерта завърши с теглене на новогодишни късметчета, които бяха подготвени за всички участници в празника. Победителите в конкурсите получиха специално подготвени награди.

Това последно за 2009 година събитие обаче не попречи на клуба да проведе следващата седмица редовните си тренировки. Всички малки възпитаници на БУБА баскетбол тренираха до навечерието на Новата година.

Снимки: Bubabasket.com.


Коментари