16 отбора отиват на лагери с пари от държавата

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 28/06/2017 15:20
16 отбора отиват на лагери с пари от държавата

На среща в Националната футболна база в "Бояна" бе даден старт на второто издание на Програмата за развитие на детско-юношеския футбол.


Разработването и реализирането й е факт благодарение на отличното взаимодействие между Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз. За първи път миналата година ММС, ръководено от Красен Кралев, отдели 1 млн. лв. за финансиране на детско-юношеския футбол.

 

Тогава участваха 12 клуба (13 в U19), а сега програмата е разширена и вече са 16 - по три във възрастите до 15, 17 и 19 г. Бяха направени тестове и дарени пособия. Тестове ще има и тази година.

 

Основната цел на проекта е да бъде изградена съвременна единна система за управление, координация, контрол и спортно-техническото развитие на детско-юношеския футбол, която да отговаря на високите изисквания, поставени от развитите футболни страни.

 

Членът на Изпълнителния комитет на БФС и отговорник за юношеските национални отбори Емил Костадинов и техническият директор и председател на Комисията по изпълнение на програмата Павел Панов запознаха и обсъдиха с всички представители на клубове детайли по провеждането на тазгодишното издание на проекта.

 

Подготвителните лагери на трите възрастови групи ще се проведат между 24 юли и 23 август. Всички разходи по настаняване на отборите, храна, тренировки, контролните срещи, съдийските такси и медицинското обезпечаване на мачовете отново се поемат от програмата.

 

По време на лагерите на всеки клуб ще бъде подсигурен семинар по съдийските въпроси с член на съдийската комисия към БФС и семинар по превенция на уреждане на мачове.

 

На всички състезатели ще бъдат проведени и физически тестове от представители на отдел „Детско-юношески футбол” към БФС и националните селекционери във въпросните възрасти. Целта да се проследи работата на клубовете по отношение на физическата подготовка на състезателите през последната година и да се сравнят резултатите със същите тестове от миналата година.

 

Центровете, които ще бъдат домакини на лагерите са Банско и Сливен, а периодите за провеждане на програмата на трите възрасти част от проекта са:

 

U19 24.07 - 03.08.2017 г.
U17 03.08 - 13.08.2016 г.
U15 13.08 - 23.08.2016 г.

 

Източник: Официалният сайт на БФС

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари