Готви се изненада на Евро 2017 по петобой

Модерен петобой
Добави в Svejo
    Viasport 28/06/2017 16:30
Готви се изненада на Евро 2017 по петобой

България ще участва с пълен отбор от по четирима спортисти на предстоящото еропейско първенство по модерен петобой за юноши и девойки до 17 години. Надпреварата ще се проведе от 29 юни до 2 юли в Пазарджик.

 

Честта на страната ни ще защитават Калоян Стаменов, Евгени Петров, Ивайло Николов и Борис Господинов при момчетата, а при дамите - Изабела Здравкова, Светла Сгурова, Мария Обретенова и Виктория Стойнова.

 

Спортисти от 17 държави пристигат у нас, като до момента в българската федерация по модерен петобой има над 100 заявки за участие. Петобойци от Беларус, Украйна, Русия, Австрия, Чехия, Франция, Германия, Англия, Унгария, Италия, Латвия, Полша, Португалия, Испания, Турция, Швеция и България ще се борят за медалите, състезавайки се в дисциплините плуване, бягане и стрелба.

 

За тази възрастова група фехтовката и конната езда не са задължителни и няма да присъстват в програмата. Организаторите са приготвили специална изненада за всички участници – екскурзия до Батак и музея с палеонтологичното находище в село Дорково в почивния ден.

 

"Очаквам да дойдат много силни състезатели от водещите държави в европейския модерен петобой, разкри президентът на БФ модерен петобой Андрей Кузманов. - Нашите национали са добре подготвени и очаквам достойно класиране. Ако стигнат до медалите ще бъде прекрасно. Искам специално да благодаря на кмета на Пазарджик Тодор Попов и главния секретар на общината Румен Кожухаров. Без тях това първенство нямаше да се състои в България.

 

В съботния ден, когато няма да има състезания сме подготвили много интересен туристически маршрут на нашите гости, за да се запознаят с част от историята и красотата на родината ни. Ще ги заведем до Батак и до язовира, а по-късно и до "Плиоценски парк" в село Дорково, където е музея с палеонтологичното находище."

 

Събитието ще бъде официално открито с церемония утре от 20:00 часа на централната улица "Константин Величков" в Пазарджик.

 

В петък сутринта от 9:00 часа ще са състезанията по плуване, а следобед от 16:00 часа комбинираната дисциплина (бягане плюс стрелба), която ще бъде в парк "Острова".

 

В неделя, 2 юли, пък са щафетите и след тях - награждаването на призьорите от европейското първенство по модерен петобой.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари