Японците изненадали гимнастичките с таратор

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 30/06/2017 17:48
Японците изненадали гимнастичките с таратор

Треньорката на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри пред Viasport.bg, че момичетата й ще стратират на две Чалъндж купи през август преди световното първенство в Пезаро (Италия) в началото на септември.

 

Тимът ни се прибра вчера от Япония, където заедно с националките в индивидуалното направиха двуседмичен лагер. Утре обаче те отново ще бъдат събрани на сбор, този път в „Спортпалас” във Варна.

 

„До световното първенство ще направим два старта - на "Чалъндж" купите в Минск (Беларус) и Казан (Русия), които са през август. На 1 юли заминаваме на 17-дневен лагер на Спортпалас и се надявам гимнастичките да са здрави, както след сбора в Япония, защото вече набрахме един добър тренировъчен ритъм. В началото на август започват купите и на 31 август пътуваме за Песаро”, очерта програмата Димитрова.

 

Тя сподели и страхотните си впечатления от лагера на гимнастичките в Мураяма (Япония), където те не само тренираха, но и се запознаха с местните традиции и култура. Домакините се бяха постарали да осигурят на тима ни перфектни условия и изпълняваха всяко тяхно желание.

 

„Перфектна организация и условия за тренировка и за почивка - без никакви забележки. Такова нещо не сме очаквали. Момичетата бяха очаровани и им беше много интересно. Аклиматизацията мина много добре. Първия ден само не им дадохме да спят, когато искат, а направо вечерта и след това всичко беше нормално. Разбрахме как протичат процесите и не сме имали проблеми след това по време на лагера.

 

Сблъсъка с японската култура и манталитет бяха много интересни за момичетата, както любовта на местните към тях - децата знаеха имената им, имаха техни снимки, искаха да ги докосват непрекъснато, да се снимат с тях, а на финалните продукции не спряха да скандират и да аплодират.

 

Японците изкушиха гимнастичките с шоколадов фонтан на последната им вечеря в Мураяма.

 

Беше невероятно – сподели треньорката на ансамбъла. - Ние не сме променяли нищо в композициите си. Наблегнахме само на по-сигурното изпълнение на елементите и тяхното изчистване. Работихме много здраво, с двуразови тренировки, въобще спазихме си целия план за престоя ни там. Залата изцяло беше на наше разположение и смятам, че с тези лагери, които ще правим в Япония до олимпиадата през 2020, момичетата ще се почувстват като в родината си накрая.”

 

Весела Димитрова разкри, че момичетата й са били впечатлени от всичко, което са преживели в Япония.

 

Посетихме будистки храм, запознахме се с калиграфията, с японското изкуство икебана, децата облякоха кимона, правихме чай и присъствахме на чаена церемония, брахме череши и беше много забавно. Хората се бяха постарали да се представят по един незабравим начин – да ни е интересно, да не ни е скучно, да добием представа от техните обичаи и култура. Между другото и киселото им мляко много наподобяваше на нашето, а домакините се бяха постарали да научат рецептата на таратора и ни изненадаха приятно с това.

 

Националките ни дадоха няколко урока на малките местни грации.

 

Въобще в цялата област много се отъждествяват с България, защото там имат и страхотен парк със стотици видове рози, включително и казанлъшка. Опитахме и тяхната храна. Имахме две вечери, в които те ни запознаха с ястията и ни обясниха, че японците възприемат храната първо с очите, а след това с останалите сетива и за това порциите бяха изключително красиви. Научиха ни как подреждат храната. Опитахме стриди, раци, рапани, охлюви и всичко беше уникално, гарнирано с интересни сосове”, завърши Димитрова.

 

Вчера всички националки получиха поредно признание за страхотните си резултати от началото на годината. Гимнастичките станаха рекламни лица на световен бранд в телекомуникациите и получиха последен модел мобилен апарат с невероятни екстри. Така те ще могат да са максимално близо до феновете си, правейки страхотни снимки, клипове и видео наживо от всички точки на света.   

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари