Зафирова и Борисова стартират в Берлин

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 07/07/2017 12:40
Зафирова и Борисова стартират в Берлин

Ерика Зафирова (на снимката) и Петя Борисова ще представят България на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика „Берлин Мастърс“ за жени (7-9 юли). Двете тийнейджърки стартират участието си днес с първите 2 уреда - обръч и топка.

 

Състезанието се очертава да е много силно. За Русия ще играят Юлия Бравикова и Екатерина Селезньова, Беларус изпраща двете си най-силни гимнастички - Катарина Халкина и Алина Харнаско, Израел участва с Линой Ашрам и Виктория Филановски, Италия - с Алесия Русо и Александра Арджиджикулезе, а Украйна - с Виктория Мазур и Олена Дяченко.

 

Петя Борисова излиза за първи път на състезание от такъв ранг. Тя е в поток А със стартов номер 9 и започва с обръч. Ерика Зафирова е в поток Б със стартов номер 18 и започва с топка.

 

В събота и неделя (8-9 юли) във френския град Монпелие пък ще се проведе силния международен турнир "DANY CYP". Състезанието ще бъде съчетано с тренировъчен лагер за гимнастичките, както и с треньорски курс. Специален гост на събитието ще бъде българската шампионка Невяна Владинова, която украсява и плаката на турнира.

 

На стажа с гимнастичките водещи ще бъдат Екатерина Пирожкова от националния отбор на Русия, която е възпитаничка на Ирина Винер, Вадим Зозуля- хореографът на израелския национален отбор, както и две български шампионки от близкото минало - Елизабет Паисиева и Стела Султанова, които ще преподават техника с уред.

 

Програмата на тренировъчния лагер ще бъде много полезна, защото е съобразена с всички тенденции и промени, които са заложени в новия правилник. Участват клубове от 15 държави - Русия, Беларус, Франция, Испания, Италия, Узбекистан, Белгия, Канада, Румъния, САЩ, Чили, Норвегия,Швейцария, Андора и България.

 

Нашата страна ще бъде представена от клубовете Авангард (София) и Грация мебел стил (Варна). И двата изпратиха по 10 момичета, които ще участват в мероприятията във Франция. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари