Ерика Зафирова върви 8-ма на купата в Берлин

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 08/07/2017 13:14
Ерика Зафирова върви 8-ма на купата в Берлин

Националката Ерика Зафирова се движи на 8-ма позиция след първите 2 уреда на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика „Берлин Мастърс” в Германия. Младата ни състезателка получи оценки от 15.650 точки на обръч и 15.200 т. на топка.

 

На последната композиция резултатът й е 8-ми, което я класира и за финала на уреда в неделя. На обръч пък оценката й е 13-а по ред и българката няма никакъв шанс да се нареди сред финалистките, дори и някое от момичетата там да се откаже.

 

Втората наша представителка - Петя Борисова е абсолютен дебютант на такъв форум. Тийнейджърката допусна доста неточности в двете си композиции и бе оценена с 13.550 точки на обръч и 13.050 т. на топка, което я нареди на 22-ро място във временното класиране.

 

В надпреварата участват общо 37 гимнастички.

 

Лидерка в многобоя след първия ден е Катарина Халкина от Беларус, пред Екатерина Селезньова и Юлия Бравикова от Русия. Четвърта се движи Александра Арджижикулезе от Италия, пета - Олена Дяченко от Украйна, шеста е Сабина Аширбаева от Казахстан, а седма - втората италианка Алесия Русо.

 

Днес състезанието продължава с изпълненията на бухалки и лента.

 

Междувременно стана ясно, че националките ни по художествена гимнастика – индивидуално и ансамбъл ще получават първокласна лекарска помощ в следващите години. Това стана факт, след като президентът на федерацията Илиана Раева и доц. Костадин Ангелов подписаха договор за сътрудничество между БФХГ и най-старата и една от най-големите болници у нас - "Александровска".

 

Така ще се осигурява 24 часова грижа за състезателите и треньорите от националния отбор. В договора за партньорство са залегнали клаузи и за медицински тестове и изследвания на състезателите, когато това е необходимо.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари