Зафирова и Борисова без медали от купата в Берлин

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 09/07/2017 18:21
Зафирова и Борисова без медали от купата в Берлин

Ерика Зафирова (на снимката) и Петя Борисова останаха без медали от Световната чалъндж купа по художествена гимнастика „Берлин мастерс” в Германия. Двете тийнейджърки допуснаха много грешки и в многобоя и във финалите на отделните уреди.

 

С по-предно класиране е Ерика, която успя да се нареди в топ 10 при жените в многобоя, заемайки 7-мото място със сбор от 60.650 точки. Петя пък остана 23-та.

 

Шампионка е Катарина Халкина от Беларус със 70.150 точки пред двете рускини Юлия Бравикова със същия сбор от 70.150 т., но по-слаби оценки за изпълнение и Екатерина Селезньова със сбор от 68.650 т.

 

Зафирова намери място в два финала - на топка и на бухалки, а Борисова се класира с 4-ти резултат във финала на бухалки. И в тях обаче българките не успяха да покажат чисти съчетания.

 

Ерика допусна няколко неточности на топка и с оценка от 14.250 т. остана на 8-мо място. На бухалки тя игра по-смело и вдъхновено и с оценка от 15.200 т. се класира на 5-то място.

 

На същия уред Петя допусна сериозни грешки и се нареди 7-ма. Като се има предвид, че и двете ни гимнастички нямат голям опит на такива състезания, попадането им на финали може да се счете за успех, особено за дебютантката ни Петя Борисова. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари