Кодинов остана на косъм от финал на Евро 2017

Кану-каяк
Добави в Svejo
    Viasport 14/07/2017 19:40
Кодинов остана на косъм от финал на Евро 2017

Най-младият ни представител на европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени - Ангел Кодинов, остана на косъм от финала на 500 м евдноместно кану.

 

Шампионатът се провежда в родния му Пловдив и в него участват над 780 състезатели, представители на 36 държави.

 

В дисциплината на 19-годишният българин на старт застанаха 16 мъже. В сериите Ангел финишира на 5-о място с резултат 1:57.968 мин. и не успя да се нареди сред топ 3 на кануистите, които отиват директно на финала.

 

Кодинов обаче намери място на полуфинала, където му трябваше място в топ 3, за да стигне до последното гребане. За съжаление обаче той остана 4-ти с резултат 1:55.704 мин.

 

Така едва около 1,5 секунди не достигнаха на Ангел, за да се нареди сред финалистите и ще се състезава в „Б”-финала за място след топ 9. Последното място там си спечели украинецът Олександър Максимчук.

 

Още две български лодки останаха на косъм от финалите в своите дисциплини на европейското първенство по кану каяк в Пловдив.

 

Мирослав Кирчев на 1000 м едноместен каяк и двойката каяк на 500 м Велиян Бъчваров и Христо Реков също се наредиха на 4-ите места в полуфиналите и ще гребат във финал „Б” за разпределение на местата след 9-ото.  

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway