Лавина от контроли за гимнастичките преди световното

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 26/07/2017 14:15
Лавина от контроли за гимнастичките преди световното

Националните отбори жени и ансамбъл в художествената гимнастика ще правят по две контролни тренировки всяка седмица до световното първенство в италианския град Песаро (30 август-3 септември). Това стана ясно след Световните игри в Полша, където двете ни представителки – Невяна Владинова и младата Боряна Калейн (на снимката) не успяха да вземат нито един медал.

 

Преди 2 дни на тренировъчната база на „Раковски” е имало сериозна среща на грациите и треньорките им с Илиана Раева, Мария Гигова и Даниела Велчева. Всички те са направили анализ на представянето в Полша и веднага е пристъпено към работа по съчетанията, с цел те да бъдат по-сложни и новите елементи да са полезни за крайните оценки на състезателките при безгрешно изиграване.

 

Мария Гигова и Даниела Велчева анализираха и съчетанията на ансамбъла и останаха доволни от видяното. Раева пък издаде, че до световното първенство всяка сряда и събота националният ни отбор ще прави контролни тренировки, както и това, че международните ни съдийки ще присъстват на заниманията на отбора.

 

Първото от серията контроли е днес в националната база на гимнастиката.

 

В същото време стана ясно, че федерацията има намерение да кандидатства за за домакинство на международен фестивал - Гимнастриада, както и български отбор да участва на фестивала в Австрия през 2019 година. На него се очаква да има над 20 000 спортиста.

 

От две години, по инициатива на Илиана Раева, вече и БФХГ провежда състезания по масов спорт - Гимнастради (гимнастика за всички). В тях участниците са от 3 до 83 години. Председател на комисията за масов спорт и провеждането на гимнастрадите в България е Мариета Дукова. Втората година, в която се проведоха зонови състезания в страната, участваха над 700 грации във всички зони.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари