Лъчезар Димов - от Кьолн в Ботев (Пловдив)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 22/08/2017 13:38
Лъчезар Димов - от Кьолн в Ботев (Пловдив)

Българският треньор в школата на германския Кьолн Лъчезар Димов направи обучение в ДЮШ на Ботев (Пловдив). 24-годишният специалист гостува в "жълто-черната" школа по покана на новия директор Иван Цветанов.

 

Българинът, който в продължение на 5 години е част от академията на играещия в първа Бундеслига тим, запозна треньорите в Ботев с последните тенденции в работата с подрастващи. Димов проведе и тренировки с родените през 2004-та, 2006-а, 2007-ма и 2008 г.

 

Ето какво заяви Лъчезар Димов пред клубния сайт на Ботев след престоя си при "канарчетата":

 

"Като основна тематика на обучението, което проведох за треньорите в Ботев, бе работата в детайли, които осигуряват сигурна основа на състезателя и го запознават с различните технически, физически когнитивни, координационни и тактически компоненти. От огромно значение е всички треньорски указания да бъдат целенасочени и конкретни, което заедно със съдържанието на отделните тренировъчни сесии да е съобразено с възрастовата група.

 

С прилагането на обикновени и по-прости упражнения, разигравания (рондо) и позиционни игри, които да развиваме и надграждаме, вместо да сменяме постоянно упражнения и да губим ценно време в обяснения и организация, търсехме индивидуалното и отборно развитие в дадената възрастова група. За целта търсихме максимално точни изпълнения под всякъкъв натиск и съпротива с нужната динамика и интензивност.

 

Чрез прибавяне на условия, които изискват ориентация и възприемане, се опитвахме да развиваме и когнитивно състезателите, за да ги принуждаваме да прилагат креативност в определени ситуации.

 

Търсенето на резултати и тяхното постигане е временен ефект и допринася само минимално за изграждането на един футболист. Индивидуалният прогрес на състезателите и развитието на отбора са основна цел на обучението и по този начин стоят много пред постигането на резултати в дадени мачове и турнири.

 

Състезателите трябва да дават най-дорото от себе си и да виждат във всяка една тренировка или мач възможност да развиват своите качества. Всеки състезател в ранните възрасти трябва да играе на различни позиции, което е важно, за да може да получи обща футболна основа."

 

Лъчезар Димов има материали и във Viasport.bg, които можете да намерите в рубриката Експерти.


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари