Петър Божилов: Няма време за почивка, чакат ме рекорди

Плуване
Добави в Svejo
    BGswim.com 30/08/2017 14:30
Петър Божилов: Няма време за почивка, чакат ме рекорди

Петър Божилов записа най-предното класиране от българските плувци на световното първенство за юноши и девойки в Индианаполис след третото и десетото място на Антъни Иванов.


На 1500 м свободен стил възпитаникът на Борис Божилов-Бруно (на снимката) и столичния Омега ’01 стана 13-и. Времето му обаче го прави шести в света за неговия набор - родени през 2000 г.

 

На 400 м св. стил Божилов направи личен резултат, финиширайки 18-и. Мултирекордьорът, който има собствена рубрика във Viasport.bg, взе участие още в две дисциплини - 200 м св. стил (31-и) и 800 м св. стил (17-и).

 

За него обаче няма почивка, подновява подготовка още идната седмица.

 

Ето какво сподели пред BGswim.com многократният държавен шампион, който е изкушен и от музиката - свири на китара.

 

За изпълнените задачи

 

С отбора имахме проблеми с аклиматизацията в Индианаполис към третия-четвъртия ден. Но се справихме. Не изпълних задачите си на 100%. На всяка една от дисциплините, в които участвах, останах на много малко от поставената си цел. На една от дисциплините изпълних задачата, но колегата Янчев ме изненада от осми коридор. Евала. Доволен съм от 13-ото място на 1500 м св. стил – шесто от моя набор. Другият път повече.

 

За атмосферата на световното

 

Организацията на световното първенство в Индианаполис беше отлична. Американците са много възпитани хора, което допринесе за чудесната атмосфера по време на състезанието.

 

За задачите до края на годината

До края на годината не остава много, а мен ме очакват още много задачи за вършене. Ще се прицеля в кроуловите рекорди за старша възраст на малък басейн. Покрай тях ще се огледам и в норматива за европейското първенство за мъже и жени на малък басейн в края на годината. Имам и няколко състезания на голям басейн. За мое нещастие още другата седмица се връщам, лека-полека, към сериозни тренировки.

За голямата цел догодина

 

Младежката олимпиада 2018 г., за която имам покрит "А" норматив с рекорда си от европейското за юноши в Нетания на 800 м св. стил, си остава главната ми цел откогато се помня. Нормативите отпуснати от МОК. Те важат от април 2017 г.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари