Куп награди зарадваха малчуганите в „Деца на колела“

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 13/09/2017 08:55
Куп награди зарадваха малчуганите в „Деца на колела“

Над 100 деца и младежи от цяла България премериха сили в традиционното за Града на люляците велосипедно състезание „Деца на колела Ловеч 2017".

 

Всички участници, както и призьорите в отделните възрастови групи бяха изненадани с много награди и подаръци, любезно осигурени от BMW M Car Плевен, Рам Байкс, Байк Хаус и Скот България.

 

Състезанието се провежда за четвърта поредна година в началото на месец септември, като част от спортния календар на града с подкрепата на местната община. Тази година събитието за първи път се проведе в два последователни дни и предизвика интереса на десетки деца и младежи от цялата страна.

 

Участниците бяха на възраст от 3 до 18 години, а организаторите на събитието се бяха постарали  състезателните трасета за всички възрастови групи да бъдат максимално интересни и предизвикателни. Надпреварата за децата межди 10 и 16 години в трите възрастови групи 10-12, 13-14 и 15-16 г. бе и четвърти кръг от Детските байк серии за 2017 и донесе точки на победителите за генералната ранглиста.

 

Състезателите бяха разделени в общо 7 различни възрастови групи, а най-малките и по-големите караха в два отделни дни. Първия ден се проведе надпреварата за най-малките 3-5 годишни, 6-7 годишни и 8-9 годишни. На първите места в отделните групи се класираха съответно Деян Дамянов, Симеон Атанасов и Елена Василева.

 

Във втория ден, когато се проведе състезанието за по-големите възрастови групи 10-12, 13-14, 15-16 и 17-18-годишните, конкуренцията бе много голяма, а младите надежди показаха завидни умения на колелото. Трасето за състезанието бе с дължина около 1 км и бе изпълнено с множество разнообразни елементи, като стръмни участъци, камъни, стълби, скокове и др.

 

Малчуганите получиха медали и други награди и завършиха деня с усмивка.

 

Най-добро време от всички участници успя да постигне националния ни шампион по спускане в категория юноши за 2017 - 14-годишният Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед. Той успя да спре часовника на 1:23.51 мин., с което заслужено се качи на първото стъпало в неговата възрастова група и оглави цялото класиране.

 

На първите места в останалите възастови групи се наредиха съответно Димитър Мазнейков (VIVO), Калоян Янкулов (DGE DH Team) и Васил Денчев (Underground Riders). 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари