Обновена зала за 200 000 лв. радва млади футболисти

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 14/09/2017 17:10
Обновена зала за 200 000 лв. радва млади футболисти

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заедно с кметицата на Община Перник Вяра Церовска, откриха ремонтираната тренировъчна зала по футбол в спортен комплекс "Миньор".

 

Ремонтът беше финансиран от Министерството на младежта и спорта по проект в два етапа на Община Перник с 200 000 лв. Беше подновена подовата настилка в залата с изкуствена трева, за да могат да тренират детските отбори на футболен клуб Миньор (Перник). Подменена е дограмата в залата и е поставена нова електрическа инсталация.

 

Реновирани са банята и съблекалните, изградено е и помещение за сауна. Проектът включваше и цялостна подмяна на покривната хидроизолация, както и топлоизолиране на фасадата на сградата.

 

 „Искам да ви кажа моето „Благодаря“ затова, че започнахме заедно обновяването на най-големия спортен комплекс в Перник. Сигурна съм, че това е само началото, защото спортната общественост на Перник заслужава да има по-добри условия“, с тези думи се обърна към спортния министър кметът на Перник Вяра Церовска.

 

„Радвам се, че усилията на Министерството на младежта и спорта да помогне на Община Перник да подобри спортната база се оценяват. Най-важното е да има къде да тренират и спортуват нашите деца“, каза министър Кралев. Той пое ангажимент подкрепата от страна на спортното министерство да продължи, като следващият проект, по който ще работят заедно с Община Перник, е обновяване на спортна зала в комплекс „Дружба“.

 

Министър Кралев и Вяра Церовска получиха и почетни плакети от председателя на Областния съвет на БФС Валентин Лазаров за приноса им в развитието на футбола в региона.

 

Министър Красен Кралев обеща да подпомага още спортни обекти в Перник, за да има къде да спортуват децата.

 

Красен Кралев се срещна и с треньора Данаил Бачков и мъжкия отбор на Миньор и им пожела успех в предстоящите мачове и класиране в по-горна група в професионалния футбол.

 

На официалното откриване на тренировъчната зала по футбол в спортен комплекс „Миньор“ присъстваха още заместник-кметовете на Перник Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Йордан Павлов, кметът на кметство Изток Емил Костадинов, председателят на Областния съвет на БФС Валентин Лазаров, детските и мъжкия отбор на футболния Миньор (Перник), световният шампион по борба Иво Ангелов, представители на волейболния и баскетболния клуб в града.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари