Художествената гимнастика с нова програма за деца

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 29/09/2017 17:55
Художествената гимнастика с нова програма за деца

По инициатива на Българска федерация по художествена гимнастика, Мария Петрова, Мария Гатева и Мария Кънчева разработиха система за подобряване техниката и уеднаквяване изпълнението на основни упражнения в художествената гимнастика при най-малките.

 

Новата програма „Спортно-технически нива в художествената гимнастика” бе представена и одобрена от 130 съдии и треньори от клубовете в страната.

 

47 момичета вече са заявили участие за покриване на Спортно-технически нива в художествената гимнастика. Първият изпит ще се проведе тази неделя в НСБ „Раковски”. Очаквайте снимки и новини за първите деца преминали изпита.

 

Това е още една възможност за изява на всяко момиче и признание за труда, както на гимнастичките, така и на треньорите по клубовете.

 

За всяка малка гимнастичка са предвидени специални фуркети -розички в цветовете на дъгата, които ще красят косите на отличилите се и ще показват нивото, до което са достигнали – индиго, виолетова, синя, зелена, жълта, оранжева и червена.

 

Малките гимнастички ще се окичват с фиби-розички в цвета, за чието ниво отговарят уменията им.

 

Последните три цвята на розичките ще бъдат с цветовете на медалите – бронзова, сребърна и златна. Така всяко малко момиченце ще се стреми да подобрява нивото си докато се окичи със златна роза в косичката.

 

Розата като символ на българската красота ще е още един стимул за малките грации, за да може всяка една един ден да има шанса да представя България на големи първенства и турнири.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари