Футболни треньори отиват на курс в Рим (ВИДЕО)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 30/10/2017 12:58
Футболни треньори отиват на курс в Рим (ВИДЕО)

Трима български треньори по футбол ще участват този уикенд в курс за първо ниво на Coerver Coaching в Италия. Това са Милен Гаджев (директор на школата на Олимпия ФК, треньор на набор 2004/2005, на снимката), Данаил Иванов (треньор в Олимпия ФК) и Кирил Мицов (от Велбъжд Кюстендил). 


Младите специалисти летят за Вечния град в края на седмицата и там ще бъдат обучавани 2 дни от създателя на Coerver Coaching Алфред Галустиан. 


Философията му е съсредоточена в обучението на младите футболисти за съвършен контрол на топката, игра в ситуация 1 на 1, създаване на креативни и инициативни състезатели и т.н. 


Програмата e създадена през 1984 г. и до днес се прилага в много европейски тимове на най–високо ниво. Доказани треньори като Жерар Улие, Висенте дел Боске, Лиъм Брейди и други се изказват ласкаво и препоръчват системата на Coerver да се приложи в тренировъчните занимания.Българските треньорите са ентусиазирани да попият знания и да започнат умело да ги прилагат в своите тренировки, а и да разпространят новостите и по нашите ширини.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари