България с два финала в скоковете на батут днес

Скокове на батут
Добави в Svejo
    Viasport 16/11/2017 17:25
България с два финала в скоковете на батут днес

България ще има участници в два финала на старта на световното първенство по скокове на батут за младежи, девойки и юноши, което започна днес в столичната зала „Арена Армеец”.

 

Мартин Димитров се класира сред най–добрите осем на финала във възрастова група момчета 11-12 години в дисциплината голям батут индивидуално. В конкуренцията на общо 54 състезатели българинът се нареди на 7-мо място с оценка от  92,575 точки и по– късно днес от 18,00 часа ще излезе на финала в борбата за призово класиране.

 

Димитров ще се конкурира за отличията с трима руснаци, двама британци и по един състезател от Япония и Турция.

 

От останалите ни трима батутисти в група 11-12 години момчета Димитър Георгиев завърши на 14-о място, Максим Ангелов е веднага след него, а Валентин Стоянов остана 49-и.

 

При момичета възрастова група 11-12 години в дисциплината индивидуално батут двете ни представителки не попаднаха във финала. Дияна Сафарова завърши 28-а, Кристина Стамова е 40-а от 60 участнички.

 

В дисциплината синхронни скокове при девойки 17–21 години България ще има два дуета във финала. Това са Анита Макулова/Десислава Манолова, които заеха 4- то място в квалификациите, както и сестрите Христина Пенева/Мариела Пенева – 5-ти в пресявките. Финалът с двете български двойки ще се състои тази вечер от 19.45ч.

 

Пред българските участинчики в класирането се наредиха съставите на Беларус, Германия и Австралия. Осмицата допълват Нова Зенландия, Холандия и Германия.

 

На финала всичики състезатели започват  от нулата и оценката от квалификация не се взема под внамание.

 

В дисциплината синхронни скокове при младежи 17–21 години тандемът ни Мариян Михалев/Ивелин Йорданов останаха на 15-а позиция, след като не завършиха комбинацията си заради грешка на Ивелин. В синхрони младежи участваха общо 22 тандема. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари