Сестри Пеневи: Спечелихме медала с психика

Скокове на батут
Добави в Svejo
    Viasport 17/11/2017 16:40
Сестри Пеневи: Спечелихме медала с психика
„Много сме развълнувани, щастливи и благодарни, че точно в София спечелихме този медал. Притеснението беше голямо. Това, че сме пред родна публика, можеше да ни изиграе лоша шега, но издържахме“.
 
Това споделиха сестрите Христина и Мариела Пеневи веднага след спечелването на сребърните медали на световното първенство по скокове на батут за младежи, девойки и юноши в София.

17-годишната Христина и 21-годишната й сестра Мариела изиграха своята комбинация стабилно във финала на дисциплината синхронни скокове и получиха втора оценка за изпълнението си. Първи стана тандемът на Холандия.
 
„Преди да излезем, треньорите ни казаха да сме спокойни, да покажем това, на което са ни учили и медалите ще дойдат сами. Конкуренцията е доста голяма и се радваме, че успяхме да я преборим. Победихме ги с психика, издържахме на напрежението.
 
Хубаво е, че бяхме два наши дуета във финала. Подкрепяме се, въпреки че трябва да се състезаваме едни срещу други. Чувството е хубаво, приятно е да сме заедно на финал всички. Щеше да е много по-добре да бяхме и на стълбичката заедно. Да се надяваме следващия път това да стане.”
 

За двете сестри Пеневи състезанието продължава в неделя, когато ще започне надпреварата при девойки батут индивидуално. Тогава своите комбинации ще изпълнят и тримата ни участници при младежи 17-21 години, на които се залагат големи надежди за призово класиране.
 
До момента с най–много спечелени златни отличия на световното първенство по скокове на батут са представителите на Русия с 3 титли. Великобритания има 2 титли, а с по-един златен медал са Турция, Холандия и Испания.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари