Бронз за най-малките от световното по батут

Скокове на батут
Добави в Svejo
    Viasport 18/11/2017 10:34
Бронз за най-малките от световното по батут
Валентин Стоянов и Мартин Димитров спечелиха бронзовите медали в дисциплината синхронни скокове при момчетата (11-12 г.) на световното първенство по скокове на батут за младежи, девойки и юноши в София.
 
В същия финал участва и още един български тандем. Максим Ангелов и Димитър Георгиев заеха 5-о място сред най- добрите осем с оценка  43,450 т.
 
В квалификациите за влизане на финал се конкурираха 14 двойки при момчета синхрон, като двата български състава се класираха съответно с 5-и (Максим Ангелов/Димитър Георгиев 42,400 т. ) и 8-и резултат (Валентин Стоянов/Мартин Димитров – 41,250 точки).
 
Световната титла спечели съставът на Великобриания Тейлър Кол Дайер и Райн Браун, който получи най-висок сбор за своето изпълнение от  45,900 т.
 
Среброто взеха представителите на Русия Максим Тановитски и Иля Курбанов с оценка 44,450 т. След тях бронзът бе за България Валентин Стоянов и Мартин Димитров с 43,950 т.
 
 
Ето какво казаха веднага след спечелването на отличията двамата ни състезатели:
 
„Беше ни малко притеснено, но вярвахме, че ще стигнем до финала. Много сме щастливи. Гордеем се със себе си. Мислим, че и треньорката се гордее с нас. Двамата скочихме много добре. Мечтата ни е да отидем на олимпийски игри и да спечелим медал.”

„Няма невъзнаграден труд. Много трудни десет месеца. Много хвърлена пот и много повторения на тренировка. Просто нямаше начин да няма медали. Аз бях убедена, че ще имаме медали. Изпълнихме обещаното и плана още във втория ден на състезанието, но мисля, че ни чакат още отличия.
 
Сабите сме ги наострили, само ще видим с какви саби ще се срещнем в останалите дни от световното“, коментира и старши треньорът на националния отбор по скокове на батут и личен наставник на медалистите Мариана Макулова.
 

В дисциплината батут индивидуално при юноши 13-14 години страната ни бе представена само от Емануил Валентинов, който зае 27–о място в квалификациите с оценка 91,420 точки.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари