Мария Гроздева: Спортът ни не загива. Точно обратното

Спортна стрелба
Добави в Svejo
    Viasport 27/12/2017 13:05
Мария Гроздева: Спортът ни не загива. Точно обратното

Председателката на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева е уверена, че спортът в страната ни се развива по правилния път и триумфите няма да закъснеят. Напук на мненията в точно обратното - че спортът загива. 

 

Двукратната олимпийската шампионка коментира в интервю за БГНЕС случилото се през 2017 г. в стрелбата и успехите в българския спорт. 

 

Родната стрелба изпраща поредна успешна година. Гроздева спечели бронзов медал на европейското първенство, европейската вицешампионка от 2016 г. Антоанета Бонева заедно със Самуил Донков станаха четвърти на европейското първенство в новата олимпийска дисциплина - смесени отбори. 

 

18-годишната Мирослава Минчева стана световна вицешампионка и европейска шампионка за девойки на 25 м на малокалибрен пистолет. Кирил Киров донесе първата квота на български състезател за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес догодина. Стрелците могат да се похвалят с още много отличия от силни международни турнири през годината. 

 

"И в личен, и в професионален план изпращам много добра и успешна година. Надявам се следващата да бъде още по-резултатна и сполучлива и да посрещнем Новата година радостни и с много оптимизъм. Имахме много успехи през тази година”, започва едно от най-големите имена на родния спорт. 

 

Мирослава Минчева

 

“Ето, Мирослава Минчева получи специална награда на асоциация "Български спорт" заради страхотните успехи, които постигна. Следващата година ни е много важна, защото имаме световно първенство през септември. Дано се увенчаем с медали и квоти за олимпийските игри Токио 2020. Ако каже някой, че спортът не върви, не е вярно. Спортът си върви - имаме успехи, медали, много хора остават извън десетката, въпреки постиженията си. Мисля, че не трябва да се оплакваме и да казваме, че спортът загива в България, ами напротив”, оптимистка е Гроздева.

 

И продължава в същия дух с поглед към младите спортисти:

 

“Виждаме колко млади идват зад нас. Едно младо поколение, което изведнъж излезе на сцената с хубави резултати и успехи. Изключително оптимистично настроена съм за спорта в България. Бих посъветвала младото поколение да не си губи времето. Щом са яхнали вълната, да я използват докрай. Да работят усърдно, за да може един ден да не съжаляват за нещо, когато се обърнат назад и да не си кажат "Ех, можех и това да направя, защо пропуснах този момент?"

 

Мария Гроздева продължава с послания и съвети към подрастващите.

 

“Младите трябва да дават всичко от себе си, да не се отказват, да работят сериозно и да използват всяка ценна минута, казва тя. - Най-важното качество за мен е да си талантлив, защото има много работливи хора, на които винаги малко не им достига, за да вземат отличие. На второ място е това да се трудиш, да се трудиш и пак да се трудиш.”

 

“Федерацията има голяма подкрепа от министерството на младежта и спорта. Най-накрая имаме електронните мишени, които са от изключително значение за подготовката ни и за развитието на нашия спорт. Благодарни сме на министър Кралев, защото наистина от много време се борихме за това нещо, което ни куцаше.


Сега мога да се похваля, че имаме всичко необходимо и на ниво, остава да имаме и резултати. Искам да пожелая на всички родни спортисти на първо място здраве. На второ им желая да нямат контузии, защото това е изключително важно. На трето им пожелавам, дай Боже, много успехи, та даже и по-големи от тази година”, завършва двукратната олимпийска шампионка.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари