По 15 тренировки на ден в академията на Бойко Величков

Футбол
Добави в Svejo
    Валентин Маринов 14/01/2018 13:09
По 15 тренировки на ден в академията на Бойко Величков

По 15-16 тренировки на ден се правят в академията за индивидуална подготовка на Бойко Величков, научи Viasport.bg след визита на стадион “Раковски”, където се помещава школата.

 

През лятото на 2015 г. ви запознахме с тази напълно нова за България услуга. Сега бяхме привлечени от няколко новини, свързани с начинанието на Бойко Величков. И, разбира се, искахме да видим какво се е случило за малко повече от две лета.

 

На първо място, името е променено: наричаше се “Академия за индивидуална футболна подготовка”. Сега се казва Академия Бойко Величков. Или просто АБВ.

 

Има промени в треньорския състав, тъй като някои специалисти, като например Христо Господинов (в Лудогорец от миналата година), работят извън София.

 

Освен Бойко Величков, останалите сега са Борислав Павлов, Стоян Димов, Емилиян Петров, Калоян Генов, Ленарт Алиев, Красимир Гавазов и Мартин Митев, който се занимава с вратарите. Личат нови имена.

 

 

Освен индивидуална техническа подготовка, голям интерес има към общо-физическата - не само футболисти от няколко поколения, от нея се интересуват и аматьори, които просто искат да поддържат добра форма и да се чувстват в тонус.

 

Както и преди, има също така психогол, остеопат, диетолози…

 

Повече от интересно звучи една нова услуга - управление на спортната кариера. Специалист в областта (и футболен човек) помага на Бойко Величков и компания в тази насока.

 

За какво става въпрос?

 

За полезни съвети как да се държите при публични изяви, пред журналисти, при преговори с клуб и т.н. и т.н., ако сте млад спортист. Само се огледайте и ще си дадете сметка, че днес имиджът е все по-важен в това да сте успешни не само във футбола, а навсякъде другаде.

 

 

В АБВ тренират както бивши и настоящи юношески национали, така и утвърдени футболисти, преминали 30-те, като например Димитър Рангелов, който играе в турския Юмраниеспор.

 

От един набор на голяма столична школа академията посещават цели 9 деца. Голям интерес има от млади футболисти от повечето софийски клубове.

 

70-80 е общият брой на състезателите в АБВ. Над 90 процента от тях искат единични тренировки. Възрастовата граница е от 5 до 35 години, когато иде реч за организирания и професионален футбол. А горната граница логично е по-висока, що се отнася до физическата подготовка за аматьори.

 

Над 20 тенисисти разчитат на АБВ за функционалното си състояние.

 

Предимство е, че втора поредна зима теренът, на който са правят тренировките на академията, е покрит с балон.

 

 

“Ние нямаме за цел да се конкурираме с школите, а само да ги допълваме, искам това да е пределно ясно, каза Бойко Величков преди поредната си тренировка. - Вижда се, че без допълнителна подготовка не става и тук е нашата роля. А в крайна сметка футболистите представляват клубовете си. Имаме момчета, които израснаха пред очите ни и вече са в мъжкия футбол, като например Илиян Стефанов (в Локомотив София), Росен Кръстев (в Италия)… Те продължават да идват.

 

Разбира се, влияние оказват много неща, не само спортно-техническите качества, затова предлагаме и други услуги, опитваме се да затворим кръга и да подготвяме младите спортисти за живота. Радвам се, че имаме много работа. 15-16 тренировки на ден през зимата е доста плътен график.”

 

А визитата на Viasport.bg на стадион "Раковски" помогна да видим нещо друго и положително за детско-юношеския ни футбол - започнало е изграждането на нормален и модерен терен на мястото на прочутата сгурия.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари