Бойко Величков обучава футболисти на Ботев (Враца)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 28/01/2018 20:05
Бойко Величков обучава футболисти на Ботев (Враца)

Иновация във футболното обучение въведе академията на Бойко Величков (АБВ). За първи път цял клуб се възползва от методиката за индивидуална футболна подготовка, която от години се прилага на базата на стадион "Раковски" в София. Този клуб е лидерът във Втора лига Ботев (Враца).

 

Над 20 деца от наборите 2003, 2004, 2005, 2006 и 2007 заедно с техните треньори посетиха Академия Бойко Величков и направиха тренировка, продължила над 2 часа. Акцентът падна върху техническите умения, но специалистите обърнаха внимание и на други елементи от подготовката на децата - баланс, координация и ментална настройка.

 

Сътрудничеството между Ботев (Враца) и АБВ ще продължи, като след няколко седмици други 20 деца от Враца ще пристигнат за специализирана подготовка. Този път заниманието ще бъде водено от техните треньори, а екипът на Бойко Величков ще следи за качеството на изпълнение и отношението към дребните детайли.

 

Обучените на треньорите е също толкова важно, както и това на децата, смята Величков, който е един от специалистите, придобили лиценз УЕФА Про на последния курс в България.

 

Според Бойко Величков в школата на Ботев (Враца) има талантливи деца и той адмирира инициативата на клуба да инвестира в обучение на треньорите в ДЮШ. Специалистът смята, че децата могат да станат отлични футболисти, само ако отделят ежедневно време за индивидуална и самостоятелна работа.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари