Ивана Симеонова втора на голф в Кипър

Голф
Добави в Svejo
    Viasport 13/02/2018 13:35
Ивана Симеонова втора на голф в Кипър

Завърши откритото първенство на Кипър за младежи и девойки. Много силен вятър съпътстваше играчите и попречи на повечето от тях да завършат с добри резултати, подобаващи на финален кръг.

 

Състезателката на Про Голф спортен клуб Ивана Симеонова запази добрата игра от предните два дни, но за съжаление не успя да навакса изоставането и се класира на почетното второ място.


Българката започна силно с две бърдита до трета дупка. Лоша серия на следващите три дупки с две богита и едно двойно боги покачиха резултатът на състезаталката до +2.

 

Последваха няколко добри дупки и в скор-картата й бяха записани само парове и едно бърди, но принципно лесната 15-а дупка изигра лоша шега на младата ни надежда.

 

Там тя попадна в пясъчния бункер до грийна, отигра един неуспешен удар, с втория изпрати топката на две стъпки от флага и за изненада на всички пропусна късия вкарващ път. С пропуснатия пар на 17-а Ивана покачи резултата си до +4, както и завърши.

 

Националната ни състезателка направи силно впечатление на организатори, състезатели и гости с прекрасната си игра. Нашето момиче заслужи овациите на всички и открито заяви сериозните си амбиции в красивия спорт.

 

"Започнах турнира напрегнато, но после се успокоих, след като видях, че игрището не е чак толкова сложно. Останах спокойна до края, защото бях сигурна в себе си. Следващият турнир, на който ще участвам, е през месец май в Словения", сподели Ивана.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари