1600 таекуондисти идват в София на турнир

Таекуондо - WTF (ол)
Добави в Svejo
    Viasport 01/03/2018 20:28
1600 таекуондисти идват в София на турнир

1600 състезатели по таекуондо ще се съберат в България за един от най-мащабните турнири в Европа, а вече и в света. “София оупън” ще се проведе в столицата ни на 3-4 март в „Асикс Арена“.


Състезанието има вече 5-годишна традициия, а миналата година получи и престижната категория G1, която класира за олимпиада. Сега за ранкинговия турнир има регистрирани 1200 състезатели от 6 континента и над 45 държави. По същото време тече и състезание за начинаещи, като техният брой е над 370. Така общият брой таекуондисти, които ще се появят на игралните полета за двата състезателни дни е над 1600 от различни възрастови категории.


Преди старта на “София оупън” Слави Бинев, председател на Българската федерация по таекуондо-олимпийски стил, сподели:


„Досега турнирът беше в тестов период, но след миналогодишното издание, когато организацията беше брилянтна, вече може да кажем, че всяка година в София ще има турнир по таекуондо от категория G1 и се надяваме той да се организира отново от Рамус.

 

Освен тази новина, организаторите от федерацията споделиха, че съвсем скоро в България ще бъде открит и първия за Европа таекуондо център по споразумение със Световната таекуондо централа КУКИОН в Корея”.


Основният организатор на “София оупън” Димитър Михайлов подчерта, че освен многобройните и качествени състезатели, турнирът е привлякъл и съдийски състав на високо международно ниво (с главен рефер Илия Димитров), а участниците ще играят с най-модерната електронно-отчитаща екипировка, която е използвана и на олимпиадата в Рио де Жанейро.

 

Ще има 12 игрални полета в залата, като в първия ден от турнира ще играят децата и кадетите, а в неделя ще играят мъжете. Тогава ще се появят и най-големите имена в спорта.


От българска страна участие в турнира ще вземат най-добрите ни състезатели – освен бронзовия медалист от световното първенство в Муджу (Южна Корея) Владимир Далаклиев, това са още и световният шампион при кадетите Александър Джорджев, който спечели златото в миналото издание на “София оупън” и европейският шампион при кадетите Даниел Ладжев.

 

Всичките ни топ състезатели са регистрирани, но за Владимир Далаклиев, Калоян Бинев и Митко Джорджев ще се реши в последния момент дали могат да участват, предвид контузиите им в състезанията от началото на годината.

 

Мероприятието се организира от Таекуондо клуб Рамус, съвместно с Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway