Десет медала за гимнастичките в Латвия

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 05/03/2018 21:58
Десет медала за гимнастичките в Латвия

Общо десет медала спечелиха българските гимнастички в турнирите “Балтик хууп” и “Рига спринг” в Латвия. Всичките ни представителки взеха отличия.

 

Във финалите при жените нашите представителки Катрин Тасева и Ерика Зафирова спечелиха 4 медала - Катрин грабна златните медали във финалите на обръч и лента, а Ерика се пребори за две бронзови отличия - на топка и бухалки.

 

Състезанието показа, че по новия правилник силите са почти изравнени, че всеки фаворит може да допусне грешка и може да се случи всичко във всяко състезание.

 

На обръч Катрин игра много силно и получи оценка от 17.600, което я нареди безапелационно на най-високото място на почетната стълбичка, втора се класира Саломе Пашава от Грузия със 17.150 т., а трета - Влада Николченко от Украйна, която получи оценка от 17.050 т.

 

На топка за финалите се класира само Ерика Зафирова, която игра много умно и стабилно и спечели бронзовия медал с оценка от 16.650 т. Златото спечели Саломе Пашава от Грузия с оценка от 17.350 т., а среброто - Алин Харнаско от Беларус със 17,200 т.

 

На бухалки имахме две финалистки. Катрин допусна много груби грешки и изпускане на уред извън терена и остана на 7-мо място, а Ерика се хвърли изключително смело и не си спести нищо, което и донесе втория медал - бронз на бухалки. 

 

На лента всички допуснаха много грешки и Катрин се оказа с най-малко неточности и трудната композиция и оценката от 15.650 т, донесе втория златен медал. Втора се класира Алина Адилханова от Казахстан с оценка от 14.900, а трета Юлия Евчик от Беалрус с оценка от 14.850.

 

Тук Ерика получи оценка от 14.100 и се нареди на 6-о място.

 

По-рано при девойките във финалите имаме три сребърни медала - два на Татяна Воложанина - на обръч и лента, и Анна Келман взе сребро на бухалки, а на топка Таня Воложанина - бронз.

 

Вчера Катрин Тасева се класира 3-та, а Ерика Зафирова 5-а в многобоя, а при девойките отборно - Татяна и Анна спечелиха среброто за България.

 

Българският съдия на турнира при девойките Християна Тодорова сподели, че всички специалисти са останали много очаровани от представянето на нашите момичета, много са харесали и Татяна, и Анна и отчитат голям напредък и при двете.

 

Автор Юлиана Кесарова, Българска федерация художествена гимнастика, официална фейсбук страница

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари