80 деца спориха за купата “Бороборд джуниър”

Сноуборд
Добави в Svejo
    Viasport 13/03/2018 09:51
80 деца спориха за купата “Бороборд джуниър”

80 деца с шампионския дух на Радо Янков и Сани Жекова показаха невероятен хъс и борбеност в последния ден на стартовете за купата „Бороборд джуниър“ по сноуборд в Боровец.

 

На отлично подготвеното трасе на писта „Иглика“ и перфектно време бордисти от 6- до 15-годишна възраст караха слалом и влязоха в сериозна битка за медалите. В първия планински курорт на Балканите се събраха състезатели от осем клуба от цялата страна, които излъчиха победителите.

 

На финала имаше както много усмивки, така и сълзи, но всички демонстрираха спортсменски дух и поздравиха победителите. При момичетата до 15 години първото място спечели Теодора Илиева от Борд райдър, а при момчетата - Теодор Пашалиев от Амер спортс.

 

Във възрастова група до 13 години при момичетата №1 е Андреа Коцинова от Блейд, а при момчетата - Тервел Замфиров от Юлен. При бордистите до 11 години доминира Ивайло Ерменков от Блейд, а при бордистките - съотборничката му Ралица Тодорова. При момчетата до 8 години най-добър беше Пламен Колев от Мотен.

 

На писта „Иглика“ се пусна и племенникът на Радослав Янков - Стоян Пепеланов от Амер спортс, който завърши втори при момчетата до 11 години.

 

 

„Участваме в състезанието за купа „Бороборд джуниър“ за втора година, каза Ружа Савова, която е сестра на Радослав Янков. - Амер спортс дойде тази година тук с девет деца и сме много доволни от това, което показаха. Демонстрираха голям напредък в сравнение с миналата година. Стоян се класира втори и като че ли върви по следите на вуйчо си. Надявам се да го настигне. Има отличен пример и не по-малко хъс от него.“

 

Състезанието за купата „Бороборд джуниър“ се провежда под мотото „Там, където изгряват звездите“. Целта на организаторите от клуб Бороборд и „Бороспорт“ е да подпомогнат развитието на сноуборда в цялата страна.

 

„Щастливи сме, че броят на състезателите в надпреварата нараства с всяка година, каза председателят на Бороборд Христо Ахтаподов. - През 2016-а участваха 35 деца, а сега - 80.

 

Купата „Бороборд джуниър“ е уникална с трите си дисциплини, които дават шанс на момчетата и на момичетата да покажат качествата си и да разгърнат потенциала си. Както обикновено, организацията беше на ниво. Всички останаха усмихнати и доволни, а това е най-важното.“


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари