Над 500 ученици играха тенис на маса в София

Тенис на маса
Добави в Svejo
    Viasport 23/03/2018 17:47
Над 500 ученици играха тенис на маса в София

Над 500 деца от 34 училища изпълниха до край тренировъчната зала на „Арена Армеец“, за да отбележат рекордното по брой участници III градско ученическо индивидуално първенство по тенис на маса от V до ХII клас.

 

Организатори са Столична община, фондация „София - Европейска столица на спорта 2018“, Българска федерация по тенис на маса и Регионално управление на образованието - София-град.


Турнирът е част от програмата на "София 2018" за възстановяване и утвърждаване на ученическите и градски първенства в отделните спортове, популярни сред младите хора в градска среда. Многото участници наложиха организирането му в по-голяма зала, тъй като тази в „Диана“ се оказа тясна да побере всички желаещи.


Сред официалните гости тази година имаше видни европейски гости. На откриването присъстваха Джан Франческо Лупатели – основател и президент на ACES EUROPE, асоциацията на европейските градове и столици на спорта и Хуго Алонсо – генерален секретар на ACES EUROPE, а по-късно в залата бе и Роналд Крамър – президент на Европейската федерация по тенис на маса и др.

 


Комплект тенис ракети и топчета като награда получиха училищата с повече от 10 участника в турнира. Организаторите раздадоха фланелки за всички участници и други материални награди за най-атрактивните в отделните възрастови групи.

Турнирът се провежда по системата „елиминиране чрез една загуба”, 2 от 3 гейма, като възрастовите групи са три:


* V – VII клас - момичета и момчета, родени 2006, 2005, 2004 г.
* VIII – X клас - девойки и юноши, родени 2003, 2002, 2001 г.
* XI - XII клас - девойки и юноши, родени 2000, 1999 г.

 С особен интерес бяха проследени и станалите вече традиционни демонстративни срещи. На централната маса този път излезе една от най-добрите състезателки в България - Есин Саид, която ще участват на световното първенство в Халмщадт (Швеция) следващия месец. Нейните разигравания с малкия талант Георги Стоянов бяха изгледани от всички със затаен дъх.


Турнирът продължава до късно днес. Официалните резултати ще бъдат обявени в сайта abufvs.com.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари