Рекорден брой участници на голф турнир

Голф
Добави в Svejo
    Viasport 23/04/2018 17:48
Рекорден брой участници на голф турнир

На игрището край Равно поле се проведе първият квалификационен кръг от веригата "Про Голф Бъбълс 2018". Рекорден брой участници за младежки турнир се явиха на първия тий бокс и зарадваха както организаторите, така и всички ангажирани с развитието на българския голф.

 

Състезателите, по правило, бяха разделени в три категории - MAXI, MIDI и MINI. Всеки получи подобаващото внимание, специални подаръци, свързани с голф подготовката и не на последно място - инструкции за провеждането на турнира по правилата на световния голф.

 

В категорията на големите шампиони - MAXI, сили премериха националните състезатели на България. След много обрати, невероятни изпълнения и на моменти разочарования първото място зае победителят от миналата година Райан Стайков. Той изигра игрището с 3 удара над пара, въпреки трудните позиции и не много убедителния старт.

 

Второто място след постоянна игра зае младежкият национал Цанко Цанев с +5, а трети се нареди Димитър Савов с +6 след шеметна втора девятка с игъл и три поредни бърдита на последните дупки.

 

При MIDI се разигра истинска спортна драма, като след предаване на скор-картите се оказа, че претендентите за 2-о, 3-то и 4-то място са с абсолютно равен брой точки.

 

Наложи се преброяване на точките за последните девет, а впоследствие и на последните шест дупки за определяне на класирането. В крайна сметка 4-ти остана Соломон Канети, 3-ти се нареди Филип Китов, а най-щастлива от обратното броене остана Кристина Бушева, като се окичи със среброто.

 

 

Първото място безапелационно зае Мартин Скокански с 29 грос стейбълфорт точки - определено впечатляващ резултат.

 

Всичко „най“, както обикновено, остана при най-малките.

 

Най-много участници, най-много дебютанти, най-много сълзи, най-много усмивки и, разбира се, най-много желание и любов към играта. В категория MINI стартираха 15 участници на възраст от 6 до 13 години.

 

Първата награда в тази категория, а и за турнира, получи Мая Славова - за най-малък участник. Победител стана миналогодишният шампион Йордан Янакиев с невероятните 32 точки и непоколебима игра от първата до последната дупка.

 

Второто място зае Михаил Стоев. Той може да съжалява за изпуснатата победа - това, което го раздели със златния медал, е само една точка.

 

 

Третото място отиде при една млада дама, която дебютира в турнир в кариерата си. Вики Пеловска впечатли всички с невероятна прецизност, хъс за игра и постоянство. Тя събра 29 точки, само три след победителя и получи големите овации за деня.

 

Всичко завърши с рожденият ден на "Про Голф Бъбълс". Имаше много пожелания, игри, и разбира се, торта. Всеки от участниците получи още един специален подарък, връчен лично от автомобилният ни ас и запален голфър Григор Григоров - луксозно издание на правилата в голфа. Книга с много илюстрации и пояснения за коректната игра и държание на игрището.

 

Следващият турнир е на 17 юни в Правец.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари