Александър Джорджев взе злато в Атина

Таекуондо - WTF (ол)
Добави в Svejo
    Viasport 30/04/2018 10:55
Александър Джорджев взе злато в Атина

Златен медал и невероятна игра на Алексдандър Джорджев белязаха финалния ден на престижния турнир по таекуондо President’s Cup в Атина.

 

В кат. до 59 кг Сашо изигра 6 срещи. С 22:1 Джорджев отстрани представител на домакините още в първа битка. Във втората опонента му от Русия също нямаше шанс и бе елиминиран с 6:12.

 

Отново грък се изправи на пътя на българина в третия кръг, но и той не успя да се пребори със Сашо. С 10:6 точки състезателят на ТК Гладиатор елиминира и руснака на четвъртфинала и спечели сигурен медал.

 

На полуфинала Джорджев срещна турчин, който отстрани със 17:8, което го изпрати директно на финалите. Златото Александър Джорджев завоюва на финала срещу руснака Кирил Ким с надмощие от 4 точки - 10:6.

 

Александър Джорджев е за първа година при юношите, което прави успеха му още по-ценен. Димитър Кобаков, Калоян Бинев и Илина Иванова стартираха в първите си срещи с победи, но във вторите опонентите им надделяха.

 

По една среща изиграха Мари Илиева и София Тончева. 

В тазгодишното издание на President’s cup G2 имаше над 2800 участници, a сред тях имаше олипийски и световни шампиони.

 

Надпреварата посети и президентът на световната федерация д-р Чо. Той пристигна на турнира в Атина от Родос, където приключи световното първенство по пумсе, зедно с президента на WТЕ Сакис Прагалос и вицепрезидента на WTE и шефна БФТ Слави Бинев.


България спечели общо 5 медала от световното, което е изключително постижение.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари