Видин приема баскет финалите на 11-12 клас

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 03/05/2018 17:25
Видин приема баскет финалите на 11-12 клас

Баскетболните финали от 34-те ученически игри стартираха във Видин днес. Кметът на Община Видин инж. Огнян Ценков даде старт на турнира при юношите 11-12 клас.

 

Престижната надпревара се провежда в спортна зала „Фестивална” и ще продължат до 6 май.


На тържествената церемония присъстваха още началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова и председателят на училищното настоятелство на видинската профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ Лили Цанова.


„Радвам се, че залата е пълна с млади хора, дошли да се насладят на този хубав спорт. Убеден съм, че състезателите от 10-те отбора ще покажат висока класа и ще направят една спортсменска игра, изпълнена с желание за победа“, каза Ценков и обяви финалите от ученическите игри за открити. Кметът даде старт на първия двубой, като хвърли спорната топка.


Събитието се организира от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи”, Регионално управление на образованието - Видин, Ученически спортен клуб – Шампион, със съдействието на Община Видин.

 

В него взимат участие 120 състезатели от най-добрите отбори в цялата страна. След 27 изиграни срещи в рамките на 4 дни, на 6 май ще бъде излъчен шампионът на България по баскетбол.

 


Ето и участващите отбори:

ППМГ „Екзарх Антим І“ Видин
Средно училище „Антим І“ Златоград
ППМГ „Никола Обрешков” Казанлък
ПГПЧЕ „Петър Богдан” Монтана
ПГПЧЕ „Алеко Константинов” Правец
ІІ СУ „Академик Емилиян Станев” София
Средно училище „Васил Левски” Троян
ПТГ „Цар Симеон Велики” Търговище
ППМГ „Нанчо Попович” Шумен
ПМГ „Атанас Радев” Ямбол

Финалите по баскетбол при девойките се провеждат в Перник. Най-добрите ученически отбори във волейбола ще излъчат шампионите съответно в Етрополе (девойки) и Смолян (юноши), а първенците в хандбала ще бъдат определени в Русе (девойки) и Хасково (юноши). Футболните финали пък се провеждат в Добрич.

Viasport.bg е медиен партньор на Ученически игри 2018 и ще ви представи информация от всички финални турнири.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари