Самоков изненада Варна на баскетбол от УИ 2018

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 08/05/2018 09:00
Самоков изненада Варна на баскетбол от УИ 2018

Четири дни Перник бе домакин за 6-и път на финали от Националните ученически игри, които ежегодно преминават под егидата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация спорт за учащи и общините в България.


Соченият за фаворит отбор от I Езикова гимназия - Варна изненадващо отстъпи след драматичен и равностоен двубой пред тима от ПГ "Константин Фотинов" от Самоков. В играта на нерви по-устойчиви психически се оказаха самоковлийки и това им донесе шампионската титла в републиканския ученически финал по баскетбол за девойки 11-12 клас.


С три победи и една загуба в предварителната фаза, пернишкият отбор от ГПЧЕ „Симеон Радев” достигна до малкия финал в първенството, като игра за 3-4 място срещу състава на Асеновград. Малшанс и контузия в третия мач извади от строя перничанката Радина Живачка, но момичетата съумяха да се организират добре и да спечелят двубоя за бронзовите отличия.


Най-добър реализатор на баскетболния финал стана Юлияна Вълчева от Варна, а Моника-Лъки Радойкова от Самоков получи специална награда за добрата си игра от председателя на Областния ученически спортен клуб "Кракра", който е организатор на състезанието.


Плакети за принос в развитието на ученическия спорт бяха връчени на Вяра Церовска - кмет на гр. Перник, Ваня Коконова - началник на РУО на МОН, на ГПЧЕ "С. Радев" Перник в лицето на директора на учебното заведение  Теменужка Аначкова, на главния експерт в сектор "Спорт" в Община Перник Десислава Стойова, на БК "Миньор - 2015" и КТВ "Кракра" за добрата съвместна дейност при организирането и провеждането на спортните мероприятия в Община Перник.КРАЙНО КЛАСИРАНЕ

1. ПГ „Константин Фотинов” - Самоков
2. Първа езикова гимназия - Варна
3. ГПЧЕ „Симеон Радев” - Перник
4. СУ „Св. Княз Борис I” - Асеновград
5. 7 СУ „Св. Седмочисленици“ - София
6. ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” - Хасково
7. ПГИУ „Елиас Канети” - Русе
8. ПГПЧЕ - Плевен
9. ФСПГ „Васил Левски” - Монтана
10. ППМГ „Акад. Обрешков” - Бургас

ИНДИВИДУАЛНО


Юлияна Михайлова Вълчева - Първа езикова гимназия - Варна

 

За турнира при юношите - ЧЕТЕТЕ ТУК

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари