Образование и спорт в САЩ

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 14/05/2018 14:30
Образование и спорт в САЩ

В България много амбициозни млади спортисти и техните родители мечтаят децата да успеят да достигнат до страната на неограничените възможности - САЩ. Сумите, свързани с пребиваването и обучението на спортистите там, обаче остават просто немислими.

 

Всички тези семейства имат минимален или никакъв опит в това как да промотират себе си, как да достигнат до определени училища и треньори. Това кара повечето семейства да останат просто с мечтите си.

 

Уникалното на системата в САЩ е, че позволява на децата да комбинират спорта и интензивните тренировки с обучението си, което е невъзможно в България (защото просто няма условия това да се случи). По пътя към големия спорт има много препятствия и никой няма гаранции за сигурен успех.

 

Американците са изключително запалени по спорта и насърчават всеки един, който иска да се превърне в професионален спортист, но също така подсигуряват и резервен вариант, в случай че нещата се объркат. Всеки един нереализирал се спортист има зад гърба си диплома, която му помага да продължи живота си и след спорта. За съжаление същото не може да се каже за системата в България.

 

 

Именно и на това залага бившият ни баскетболен национал Костадин Маршавелски, който през 2006 г. заминава за САЩ. Неговият съвет към всяко едно дете, тръгнало да преследва големите си спортни мечти, е да има подсигурен резервен вариант.

 

Костадин в момента е официален представител на агенцията за спортни стипендии PRO FUTURO SPORTS.

 

Целта на организацията е да помага на млади спортисти да получат пълни стипендии и да заминат за САЩ. Постъпването в PFS програмата е напълно безплатно, с което се отличава от останалите си конкуренти на пазара.

 

Ако и вие желаете да подсигурите бъдещето си спортувайки и учейки едновременно, може да се свържете с Костадин на следния адрес и да постъпите в програмата на PFS за оценка на реални шансове.

 

 

Сайт на агенцията: www.pfsinfo.org

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари