Витоша (Бистрица) стартира летния си камп

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 22/06/2018 07:39
Витоша (Бистрица) стартира летния си камп

Първата частна английска футболна академия - FCV Academy, и футболен клуб Витоша (Бистрица) дадоха старт на общия си проект FCVitosha Summer Trials 2018.

 

Тренировъчният лагер, който е за деца и юноши между 14 и 21 години, започна на стадион "Витоша" в Бистрица и събра на едно място 50 подрастващи. Събитието ще продължи до 24 юни, участниците са разпределени в две групи, като едната тренира сутрин, а другата - следобед. 

 

Заниманията по време на кампа са ръководени от главния скаут на Академията Бен Уотс. Трима от участниците, които направят най-добро впечатление на специалиста от Острова с поведението си на терена и извън него, ще получат право да прекарат две седмици в базата на FCV в Стамфорд, където ще се готвят наравно с момчетата, които са избрали да продължат паралелно своето образование и футболната си кариера. 

 

По преценка на Уотс пък някой от тях може да получи частична или пълна стипендия за обучение във FCV International Football Academy. 

 

Партньорството между FCV Аcademy и Витоша (Бистрица) е само една от многото инициативи, с които честващият 60 години клуб иска да даде възможност на талантливите деца у нас да се докоснат до методите на обучение и работа на най-високо ниво и да насърчи желанието им за активен спортен живот. 

 

FCV International Football Academy е първата частна английска футболна академия, открита официално през 2007 г. от настоящата звезда на Манчестър Юнайтед, национал на Англия на световното и близък приятел на Стилиян Петров - Ашли Йънг.


FCV предлага футболно и академично обучение за деца и младежи от 14 до 21 години. До края на 2017-а над 500 таланти са преминали през академията, а тренировъчни сесии в Стамфорд са водили големи имена като Гордън Страхън, Густаво Пойет и още много други. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари