Мануел Марков: Можем да мечтаем за Дивизия А, но реалностите са други

Баскетбол
Добави в Svejo
    Мария Маринова 06/08/2018 09:30
Мануел Марков: Можем да мечтаем за Дивизия А, но реалностите са други

Старши треньорът на националния отбор по баскетбол за юноши U18 Мануел Марков направи равносметка за представянето на тима ни на европейското първенство в Скопие. България завърши на 11-а позиция в крайното класиране, а според наставника за момента реалното ни място е в Дивизия B. Ето какво каза още той пред BGbasket.com за шампионата и за последния мач срещу Полша:

 

„Накрая ние си направихме мача драматичен. Трябваше да спрем няколко играчи, но не се получи. Доволен съм от старанието и от това, че в последния мач запазихме желанието за победа. Спечелихме срещу силен съперник. Полша е добър отбор.

 

Трябва да отмине време и да направим анализ. Със сигурност може повече. Загубата ни от Швеция беше ключова, защото това ни беше мачът за попадане в осмицата. Това, че не сме успели, не трябва да омаловажава труда на тези момчета, защото те дадоха много през подготовката и по време на европейското. Със сигурност можеше и още.

 

Всички говорим за Дивизия A, но за да има отбор, който да се задържи в нея, трябва да има няколко последователни силни поколения. Те трябва не само да влязат, но и да могат да останат там. В момента мястото ни е тук, където сме. Можем да мечтаем за Дивизия А, но реалностите са други. Виждате колко силни отбори има и колко от тях останаха извън осмицата, например Израел. Трябва още много работа и да се стремим да няма дупки, а да имаме няколко последователни силни набора“.

 

Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Скопие (Македония)


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари