Чакат ракета на Федерер за благотворителен търг

Общество
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 15/06/2011 13:31
Чакат ракета на Федерер за благотворителен търг
На 23 юни от 19.00 часа в Дипломатически клуб "Глория Палас" в Горна Баня ще се проведе благотворителен търг, а събраните средства ще отидат за стипендии на двайсетина млади спортни таланти.

Организатори на благотворителното начинание са Николай Божинов, председател на Фондация "Български спорт", изпълнителният директор на фондацията Цено Ценов и изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов.

"Имаме уверение от "Уилсън", че ще получим и ракета на Роджър Федерер. От БФС пък ни обещаха фланелка на националния вратар Николай Михайлов. Всички спортни федерации също ще дарят различни предмети, които ще бъдат включени в благотворителния търг. В момента разполагаме с оригинални дървени ракети на легендите Джон Макенроу и Илие Настасе, които получихме от Германия.", обясни председателят на Фондация "Български спорт" Николай Божинов.

„Поканили сме целия политически, стопански и спортен елит на България. Имаме обещанието, че премиерът Бойко Борисов също ще дойде. Очаквам на благотворителния бал да присъстват най-малко хиляда души, а събраните средства да надхвърлят 20 хиляди лева”, каза още Божинов.


Цено Ценов, Дамян Дамянов и Николай Божинов по време на пресконференцията, на която представиха благотворителния бал на Фондация "Български спорт" и БСТ.

"Надяваме се да съберем достатъчно пари за годишни стипендии на поне двайсетина млади български таланти", каза още Божинов. Решението кой спортист да получи тези стипендии ще вземат федерациите, които развиват олимпийски спортове, като всяка една от тях ще определи коя е младата й спортна надежда, която да бъде подкрепена финансово. Божинов обясни, че намерението на Фондация "Българско спорт" е балът да се превърне в традиционно събитие, като за следващото му организиране идеята е да бъдат подпомогнати заболели спортисти.

”Целта на Българския спортен тотализатор е да подкрепя българския спорт и в частност - младите таланти. От началото на 2011 година средствата, които тотализатор е превел на Министерството на физическото възпитание и спорта, са над 11 милиона лева", каза Дамянов.

Събитието, което се организира за първи път в страната с помощта на Българския спортен тотализатор, е под патронажа на Премиера Бойко Борисов и ще се състои на 23 юни (четвъртък) след 19.00 часа в Дипломатически клуб "Глория Палас" в Горна Баня.

 


Коментари