Пьотр Нестеров се класира за Мастърса U16

Тенис
Добави в Svejo
    29/08/2018 16:48
Пьотр Нестеров се класира за Мастърса U16

Пьотр Нестеров ТК "Черно море Елит", гр.Варна се класира за турнира "Мастърс" за юноши до 16 год. на Тенис Европа.

 

Нестеров е част от групата млади родни тенисисти подпомагани от „Sport Depot". През тази година БФТенис и Sport Depot подписаха договор за подкрепа на най-добрите български таланти.

В момента Пьотр е на първо място с 960 точки в специалното класиране за участие на финалния "Мастърс". В надпреварата ще вземат участие осемте най-добри при юношите и девойките до 14 и до 16 годишна възраст.

През миналата седмица Нестеров спечели титлата на турнира до 16 год. от първа категория на Тенис Европа в Сараево (Босна и Херцеговина). Това е трета титла Несторов през тази година. Преди това той триумфира на турнирите от втора категория в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия). Личен треньор на Пьотр е Кристиян Илиев.

При девойките до 14 год. Катерина Димитрова ТК "Локо 98", гр.Пловдив също има шанс да се класира за Мастърса. В момента Димитрова е на осмо място в класирането.

На „Мастърс" турнира в Реджо Калабрия (Италия) през миналата година, Антъни Генов TK "Авеню", гр.Бургас спечели второ място при юношите до 16 годишна възраст. При девойките до 14 год. Дария Радулова TK "Августа Траяна", гр.Стара Загора завоюва престижното пето място.


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари