Катя Димитрова отново е част от отбора на ITF

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 18/10/2018 15:45
Катя Димитрова отново е част от отбора на ITF

За втори път Катерина Димитрова (Локо 98, Пд) беше избрана да бъде част от отбора на ITF до 14-годишна възраст.

 

Това е поредното голямо признание за талантливата българка и работата на БФТенис с подрастващите. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.


Димитрова ще бъда част от отбора в САЩ от 22 ноември до 18 декември. В този период Катя ще участва в два тренировъчни лагера от 22-ри до 25-ти ноември и от 3-и до 11-и декември. От 26 ноември Димитрова ще участва в турнира "Еди Хер" в САЩ.  Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 г.
От 12 декември българката ще участва на неофициалното световно първенство по тенис за юноши и девойки "Ориндж Боул".


През тази година Димитрова стана вицешампионка на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Като част от отбора на ITF през лятото Катя спечели две титли на турнири от първа категория до 14 г. и 16 г. в Регенсбург (Германия).


Антъни Генов (Авеню, Бс) също беше избран да бъде част от отбора на ITF до 18 г. за турнири в Мексико и САЩ през месеците ноември и декември.


В началото на годината Гергана Топалова и Адриан Андреев бяха част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация (ITF) за турнирите в Австралия. Топалова беше част от този отбор и за турнирите на трева във Великобритания. През лятото на тази година Катерина Димитрова и Динко Динев (Авеню, Бс) бяха част от отбора на ITF и Тенис Европа.


Преди време Григор Димитров също беше част от отбора на ITF.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари